I går havde vi en strobist aften i fotoklubben, det var en super hyggelig aften, hvor vi havde pakket “let”, og kun taget vores speedlights med.

Og dog, René Bang havde med bragt hans røgmaskine. For at sige det kort den maskine og jeg blev ret hurtigt venner, og de andre blev ret hurtigt trætte af mig 😉

Når den nu var der, så skulle jeg da også lige prøve noget, jeg har i tankerne til et kommende band shoot. Ikke “sådan her skal det være”, men om det overhovedet gav mening.

Det har jeg så lavet en lille gennemgang af. Alt trådløst var Nikons CLS (er du i tvivl så spørg endelig).

1. Hovedelyset

Først skulle jeg lige have sat baggrunden og hovedelyset. Jeg ville gerne have lukket helt ned for baggrunden, og det kunne jeg med følgende indstillinger: Det var på 1/200 – f/4.0 – ISO 50. Samt en SB-900, zoomet ca. på 105 mm., for at undgå for meget spildlys.

2. Røg og kantlys

Der skulle jo gerne noget lys bagfra, her smed jeg også en SB-900 op zoomet på 200 mm.,  det gav mig en kegle af lys.

Her blev der også lige trykket på røg knappen. Et tip er at du trykket på røg knappen, 20-30 sek. før at du skal bruge det. På den måde når det at lægge sig lidt igen, så det ikke bliver for voldsomt, som det er her.

3. Den sidste lys justering

Jeg lavede lige et par hurtige justeringer, og derefter var lyset på plads.

4. Et lille tvist

Teknisk set kunne jeg ha været færdig i step 3. Men med et lille tvist, hvor jeg bad ham om at dreje lidt til venstre, blev billedet ( i min bog) meget bedre. Dette er dog smag og behag.

Et kamera + objektiv + CLS + 2 Speedlight, svære behøver det ikke at være 😉

Det er HELT klart at jeg skal have mig sådan en lille røgmaskine dims 😉