Der er og har været en håndfuld podcast om fotografering, og jeg har mere end en gang tænkt “Nu laver jeg sgu et!!”, men det blev lidt ved tanken.

Tilbage i 2019 kom det første af Søren Rønholts postcast om kunstfotografi ISO 600 til verden.

Heldigvis kastede Søren sig over en spændende podcast serie nemlig ISO 600. Dette er en serie hvor Søren snakker med forskellige kunstner der arbejder med fotografiet.

Jeg spurgte Søren hvorfor han havde givet sig i kast med et podcast om fotografi, han svarede ret enkelt: “Jeg ønsker at udbrede kendskab til kunstfotografernes eksistens ,proces , tanker, viden og praksis.”

Det er også en af grunden til at han sidder i bestyrelsen for Charlottenborg fonden der driver bl.a. forårsudstillingen. Netop for at skabe mere fokus på fotografiet som en kunstform.

En blandet skare af fotografer

Der er både, for mig, mere og mindre kendte fotografer med i serien, bare for at nævne nogle af de mere kendte så er Marie Hald, Fryd Frydendahl (Skoleleder på Fatamogana), Nicolai Howalt og Henrik Saxgren med som gæster.

Ens for dem alle sammen er, at de lever af deres fotografi, men så stopper det også lidt der. De er nemlige alle samme meget forskellige i deres tilgang til fotografiet, det er her det bliver rigtigt interessant.

Det er en række spændende fotografer Søren har fået fat på. Personligt har jeg i den grad fået rystet “Det her er rigtigt fotografi” af mig. Da det nu står 100% klart: “Der er ikke en bestemt vej ind i fotografiet, den er 100% personlig og din egen”.

Nu er Søren jo bl.a. portræt fotograf, så hvert afsnit slutter han af med at viser gæsten et portræt af gæsten. Det er et portræt Søren har lavet inden samtalen. Det er også interessant at høre deres oplevelse af billedet af dem selv, da de har lidt forskellige indgangs vinkler til det.

Nok skrift, mere podcast om fotografering

Nu skal det hele jo ikke bare skrives, men der skal lyttes. Lige pt. er der 10 afsnit ude og lige så snart Covid-19 restriktionerne bliver lempet er der planlagt flere samtaler.

Er du interesseret i at høre dem kan de hentes her:

Jeg kan kun sige: “Ja, tak” til denne type podcasts, og håber helt sikker at det kommer mere af dem 🙂

Andre podcast om fotografering mm.

Nu er Sørens podcast ikke det eneste jeg høre, du kan se flere eksempler på andre podcasts og min egene live streams her.

Kender du et godt podcast om fotografering/fotografi?