Eller har “Har du nogle tips til at lave bedre billeder?”, det er typisk et af de spørgsmål, som jeg tit støder på. Det er er et helt normalt og forståligt spørgsmål, for der må jo være noget?!

Det korte svar er: “Du skal øve dig, og huske at få feedback”.

Der er ikke et enkelt klart godt råd, der som et sving med en tryllestav, kan give dig bedre billeder i kassen. Oftest når jeg ikke har brændt for et billede, selv om det kan være pænt nok, er det fordi det ikke røre noget i mig.

Det kan være alt fra en følese til et minde.

Jeg kan godt se på et billede som en anden fotograf har lavet, og tænke “Nøj, det der ville jeg godt have taget.”. Det er typisk fordi at emenet enten interssere mig, eller fordi jeg sidder tilbage med en følse af “et eller andet”.

Den eneste genvej, til at begynde at “se” billederne, er at tage kameraet frem og for alvor begynde at kigge på verden. Jo mere du tager/laver billeder, og oplever verden igennem kameraet, jo hurtigere kommer du til at “se” billederne.

Jeg er af troen på, at alle alle kan se og lave billederne der er derude, men det kræver at de faktisk ser efter, og det er det mange glemmer, at åbne øjene og kigge. Vi har simpelthen for travlt med at komme fra A til B.

For at citere Martin Parr, så skal du lave mange lorte billeder, for at du lære at genkende de gode.

Selv om at jeg hopper direkte ind i videoen, så kan jeg godt anbefale at se hele videoen.

Det er bare om at komme ud og skyd flere billeder, så du kan lære hvad det egentlig er, du ser efter.