Da jeg købte mit D80, i sin tid. Så var det bare tanken, at jeg skulle have nogle gode billeder af mine børn, og det var så egentlig det.

Jeg har egentlig altid, interesseret mig for at tage billeder, men det har længe været “stoppet” at økonomi, da jeg hverken havde penge, eller plads til at fremkalde selv, eller købe et SLR. Da jeg endelig begyndte at få råd til det, så var DSLR for alvor på vej ind på marked, og jeg ventede lidt længere.

Da kvaliteten og prisen på DSLR kamera, var nede et sted hvor jeg kunne være med. Så tænkte jeg “Nu er det nu”, og så lagde jeg uvidende fundamentet, for en smådyr hobby :p

I et lille år, der gik jeg bare og legede med kameraet, uden rigtigt at vide hvad jeg skulle lave, det var lidt på må og få. Så mødte jeg en kollega, der interesserede sig for portrætter, og jeg blev trukket med i den retning. Som tiden er gået, så er det næsten kun portrætter, og billeder af mennesker jeg laver.

Nå det så er sagt, så går jeg og drømmer om, at lave en serie, der er værd at hive frem, og vise igen og igen og igen. Det er egentlig ikke portrætter, men nok nærmere noget landskab, eller miljø.

Nogle gange, så kommer jeg ind i den spiral, der hedder “Jeg skal lave noget, alle kan lide”. Nå jeg bliver fanget i den spiral, så er det den sikre død. Efter kort tid, så gider jeg slet ikke tage billeder mere, for intet et godt nok. Så må jeg tilbage til det der tænder mig, for at finde gnisten.

Det var også en af grundene, til at vores lille fototur fordelen, var en ret god idé. Jeg havde nemlig brug for at komme ud og lavet noget, bare for “noget” skyld.

Jeg er den type person, der godt kan lide at være for mig selv. Så selv om at jeg elsker, at lave portrætter og andre shoots, så skal jeg en gang imellem, ud og lave noget, for mig selv helt alene. Det er en ting man ikke kan være, nå man skyder portrætter, skal der (med mindre man sniskyder) kommunikeres med personen man skyder.

For nogle år siden var vi på Samsø. Der så jeg en und fyr, gå rundt ude i en kålmark, med hans analog SLR. Jeg kan huske, at min første tanke var “Hvad f…n laver han?”, den næste var “Bare det var mig!”

Men hvad er det jeg vil frem til?

Jo, du skal huske, at skyde det du brænder for, være komplet ligeglad med hvad andre siger og syntes. Men igen, laver du kun det du har lyst til, så dukker der helt sikkert folk op, som kan lide det 🙂

1 kommentar

  • […] i sommers, der skrev jeg om “At gøre det man havde mest lyst til“. I midlertidig var jeg så bare ikke lige klar over hvad det var jeg havde lyst til, det var […]