Fotograf Jakob Kjøller

Blog

Jeg tænker bare højt, du bestemmer selv om du vil høre med :)

Hvad skal du i dag?

Det var det spørgsmål, jeg fik da jeg ringede til Nicolai Brix for bede ham om at sende noget info til mig. "Øhh arbejde" fik jeg sagt, "Men hvad med i aften?", "Hjem til mine unger, hvorfor!?".

Det viste sig at han skulle holde sit første Nikon kursus "Nikon School Flash" og der var kommet et afbud.

Det skal man så ikke sige to gange :p

Intra__JAK7832.jpg

Kurset er kort fortalt meget grundlæggende viden om bruge af Ni

kon Speedlight, egentlig ikke noget jeg ikke vidste (eller burde vide) i forvejen.

Kurset handlede kun om Nikon Speedlight, da indgangsbilletten til kurset er et Nikon kamera af Pro serien. Derud over det, så havde han grov sorteret den Powerpoint præsentation han havde fået af Nikon, så det kun var det mest relevante deltagerne kom igennem og derved fik lidt tid til praktiske opgaver.

Selv om at jeg kendte det meste af teorien og mine SB-800 og SB-900 i forvejen, så kunne jeg da tage et par ting med mig hjem, efter at han havde rusket op i det glemte :D

  1. En af foredelene ved speedlights, er at man kan arbejde med lavere kraft, hvilket giver mulighed for mindre dybde skarphed.

  2. Blænde: Styre flashen

  3. Lukkertid (ISO kan hjælpe): Styre det naturlige lys

  4. CLS, Rules (det glemmer jeg nogle gange)

  5. Vil man have nogle mere bedre flash billede , så skal man køre lukkertiden ned, så man lukker mere naturligt lys ind og bede flashen om at synce på "rear curten".

  6. TTL kabler er en god ting.

Intra__JAK7854.jpg

En notes bog er en god ting ;)

Der var selvfølgelig en hel del mere i kurset og har du en Nikon speedlight, som du ikke lige kan finde hovede og hale i. Så kan jeg klart anbefale dig at holde øje med Nikon kalenderen og tilmelde dig næste gang der kommer et ligende kursus.

Alle disse ting kendte jeg i bund og grund til i forvejen, men det er som sagt en god ting at få genopfrisket det en gang i mellem.

Nu var kurset ikke et af hans normale kurset, på en hel eftermiddag. Så der var kun tid til meget lidt praktisk arbejde, men til gengæld så kom man i dybden med de forskellige speedlights.

Men alt i alt en god aften, med nogle veloplagte kursus deltagere og en af dem havde jeg mødt tildeligere på P.L. med, så det var meget sjovt :)

Intra__JAK7902.jpg
Intra__JAK7894.jpg
Intra__JAK7890.jpg