Som så mange andre, så starter jeg morgen med en lille rundtur på nettet. På fotograftips.dk var der et link til en masse fotovideoer på vimeo.com.

Der er en af de videoer jeg har set der skiller sig seriøst ud. Der er en video med Chase Jarvis, der holder et foredrag på et Photoshelter event.

Han taler ikke så meget om hvordan man tager billeder, eller ligende.

Det han taler mest om, er at skyde fordi man brænder for det. Vil man foto, så er det det ikke kun i weekenderne, du skal arbejde for det. Han viser en masse ting som man normalt ikke ser fra Pro fotografer, bla. en masse fejl skud, kun for at vise at han også laver fejl.

Ligeledes opfordre han folk, til at af finde deres egen stil og lave billeder for sig selv, kun fordi at man har lyst. Han fortæller om at han laver en masse “små” projekter, for at have noget anderledes.

Med andre ord lad være med at kopiere andre folks billeder, er de ikke unikke, så mister de deres værdi. Og ingen udvikler sig på langt sigt ved at kopiere andre.

Men den sidste del, var den jeg hang mest fast ved: “Del ud og hjælp andre, vær med til at gøre fotosamfundet større og bedre”. Dette kan jeg ikke andet end af give ham ret i.

Lige præcis dette, er en af grundene til at jeg og formodentlig mange andre bloggere blogger.

Det er ligeledes hoved årsagen til at jeg startede foto101.dk.

Så derfor er det vigtigt at der er motiverede og arrangerede folk, her i Danmark som har lyst til at dele ud af viden/erfaringer, og derved hjælpe andre videre.

Dog er det lige så vigtigt af folk melder tilbage, da man så få en idè om det man gør er godt eller dårligt.

Nå men nu er min frokost pause overstået og jeg har glemt at spise, så jeg har kun to ting at sige :

  1. Hav altid dit kamera med dig, der er ingen undskyldning for andet.
  2. Del, del, og atter del