Egentlig så havde jeg en klar idé, om at jeg skulle ud og skyde en masse billeder, da jeg var i Tallinn. Dog gik det hurtigt op for mig, at nå jeg var ude, så var det primært mørkt og vådt. Så min kamera blev hjemme, dog nok mest for at jeg ikke skulle glemme det et eller andet sted 🙂 Men da jeg hele tiden havde min iPhone med, så tænkte jeg noget ala. “Hvor meget kan egentlig bruge den”? Og så gik jeg ellers igang.

Under hele turen, der gik jeg og små filmede, samt tog en del billeder, for at have nok materiale at arbejde med.

Dette er nok i bund og grund en anmeldelse af iMovie til iPhone, dog blev der brugt følgende iPhone applikationer:

Fotovado

Det er en lille app, som kan bruges til at smide tekster på billeder.

Adobe Photoshop Express

Denne app, bruger jeg til at beskære, og andre småting på billederne.

iMovie

Dette er meget simplificeret version af Appels iMovie.

Hipstamatic

En kamera app, hvor man kan kombinere film objektiver samt flashes, i mange kombinationer.

Læs mere om det her

Jeg lærte ret hurtigt, at man ikke skal benytte “tag et billede” funktionerne i de forskellige programmer. Bruger man ikke iPhones indbyggede, eller Hipstamatic som kamera, da mange applikationer ikke har bla. Hdr eller flash muligheden med, hvorfor det ved jeg ikke.

For at få en kort ind i starten, der måtte jeg bruge googlemaps og safari, der efter brugte jeg telefonens “screenshot” mulighed (tryk på power + home knappen)- Der efter kom det en tur igennem Ps Express, for at flytte fokus lidt, samt Fotovardo for at smide noget tekst på billedet.

I iMovies interface er rimeligt nemt opbygget, man klikker på det “nederste venstre” ikon, for at sætte eksisterende billeder og film ind. Nå man skal klippe billeder og film, så klikker man bare på billedet/filmen og trækker det, indtil at det har den passende længde.

Imellem klippene, der er der en lille firkant. Den styre transformationen imellem de to billeder eller film.

Inden man har startet et projekt, så har man valgt et tema, med overgange og musik. Musikken kan man også ændre, til hvilken som helst nummer fra ens musik bibliotek.

Alt i alt, er det super nemt at have med at gøre.

Ud over to billeder, som jeg tog med mit D700 og har downloaded dem fra min blog, da jeg først startede “projektet” en dag inde i forløbet.

Hipstamatic er klart med til at gøre noget for billederne, samt det giver lidt liv i filmen. Så den app må man IKKE gå uden om!

Jeg går også lidt med følelsen om, at kompakt kamera for alvor har fået konkurrence til stregen, på ferie mm. Nå man kan styre blænde og lukkertiden på iPhonen, så er det bye bye til kompakt kamera 🙂

Men bedøm selv (de første knap 2 min er kedelige) 🙂

4 kommentarer

  • Super cool film du har sået bikset ammen og så på en telefon. 2thumbs up. 🙂

  • He-he, den er sgu da OK den film og den phøne.Men, havde du nu stået med dit D700 så havde ham DSB skjorten garanteret ikke gået ind foran dig. 😉

  • Tnx, begge to.
    Havde jeg haft mit D700, så kunne jeg jo ikke lave video, men jeg kunne have bonket ham med mit objektiv, så han havde flyttet sig 😉

  • “Hvad kan man egentlige bruge en iPhone til?”
    Jeg har også hørt, at en iPhone skulle være super god, hvis man vil sove længe om morgenen 🙂

    Når det så er sagt kan man kun imponeres over hvad det er lykkedes for dig at få skabt med den lille ting….