Nå jeg tager på ferie, så et det altid tid til at tænke lidt over livet. Efter små 5 dages ferie, så er jeg kommet så langt ned i gear, at jeg kan tænke lidt sammenhængende tanker igen.
Denne gang, der er det mine tanker om foto, der presser sig på. De seneste par år, der har jeg lavet mig nogle målsætninger omkring hvad jeg skulle opnå, men i år der nåede jeg det desværre ikke.

Så det må blive et halvejs mål 🙂

Nå jeg følger blogs, forummer, diskutioner på de sociale medier mm.. Så er en ting slående, vi er alle så pisse kloge!

Det er ikke plads til folks fortolkninger af billeder, brug af anderledes teknikker, hvis det ikke er strømlignet, ligner alt det andet, og passer ind i andres smag, så er det bare ikke i orden.

Folk hænger sig i teknikker, og begræber, som det var en livline. Horrisonten er skæv, der går en linie igennem hovedet på person, jeg kunne blive ved.

Helt ærgeligt, så dør jeg lidt indvendigt, hver gang jeg ser det, eller overvære en diskution om det emne.

Vi som fotografer, finder et forbillede suger alt han eller hun laver til sig, og bestræber os på at lave det sammen som denne. Dette er også fint, det lære man rigtigt meget af, og det er god ting.

Hvad vil jeg frem til?

80% af de billeder jeg ser på, er fantasiløse. De gælder kun om at få en person til at se godt ud, og 80% af dem, indeholder en ung smuk kvinde. Der sker sjældent noget nyt i fotoland, men efter min ferie, så vil jeg komme ind på en fotograf der i den grad tænker ud af boksen 🙂

Jeg er selv skyldig i ovenstående, og nogle gange er det også fint nok, men prøver man ikke tænke kreativt, så blivet man fanget i en ond spiral.

Jeg har været inde på det før, lyt til kritik, for det udvikler du dig af, men tag det af det som du kan lide. Er det macro billeder du laver, så frys insekten, nå den bliver sløv og ikke flyver væk (slå den ikke ihjel ;)). Er det HDR portætter du vil lave, så prøv det, lær det og gør det!

Mit mål for i år, det er at udvikle min egen personlige stil. Finde det der tiltaler mig, og gør mine billeder til mig!

Jeg tror ikke op at jeg nå mit mål i år, det er en lang process, som kommer til at tage mig mange år. Men det første skridt på vejen, det vil være at booke et galleri, og prøve at lave en udstilling 🙂

Men hvad er dine mål, og ønsker?

Hvad syntes du om strømlinede billeder?

Tags:

Categorised in:

This post was written by jakob