Jeg har på fornemmelsen, at mange overser kort funktionen i Lightroom, måske fordi de ikke tænker over det, måske fordi mange ikke lige ved hvordan det skal bruges.

Her viser jeg, hvordan jeg bruger det.

Geotagging Lightroom

Jeg har tidligere været inde på geotagging, dog var det meget forskelligt udstyr jeg brugte og i dag, takkede være smart phones, er det meget enkle. Derudover bruger jeg en anden app nu, så det er vist på tide med en opdatering.

Men anyways, jeg er stor tilhænger af geotagging, så man kan se hvor ens billeder er skudt henne. Ja, det er faktisk noget jeg er så glad for, at det piner mig, når jeg glemmer at få det gjort 🙂

Klokken og tidszoner

For din egen skyld, sørg for at dit kamera og din telefon er synkroniseret tidsmæssigt, ellers bliver billederne placeret rimeligt underligt. Derudover krydser du tidszone, indstil dit kamera og telefonen til tidszonen, ellers bliver dine logninger også helt hen i vejret.

Bemærk at nyere kamera som Nikons Z-Serie, der kan tilsluttes til mobil telefonen via bluetooth og ligende, kan faktisk klare det direkte i kameraet.

Mere Lightroom Classic CC?