Så har DR K, endnu en gang guld i program guiden. Det vist en genudsendelse, men ikke mindre så køre Fotografiets mester hver uge. Det kan også ses på DR nu.

Programmet handler om fotografiets historie, de grundlæggende fædre, og er rimelig “artsy”. Det er en dejlig afveksling, i forhold til hvad man normalt ser på tv.

Det er meget sjovt, skal man tro på historien, så er fotografiet opfundet og opbygget af amatøre, alle de store skridt der er taget. De er lavet af folk der brændte for det de lavede, tiltrods for at de arbejdede med noget helt andet. Det giver en lidt at tænke over 😉

Man ser selvfølgelig en masse gamle billeder, fra før krigen, under krigen og efter krigen.

Jeg kan ikke lade være med, at blive en smule imponeret over billederne. De viser hvordan fotografer igennem tiden, har arbejdet og tænkt over tingene. Der er også en sektion som den første Street Fotograf, der fortæller de bla. at det var udstyret der hjalp ham. Havde han ikke haft et hurtigt Leica (i 1935), så havde han ikke kunne lave sit arbejde.

Omvendt så viser det også fotografer, som ikke kunne følge med tiden, lavede billeder på gamle kamera. Men alligevel så var de billeder, bjergtagende, og jeg sidder tilbage med tanken; “hvis bare jeg …”.

Er du interesseret i fotografi, som historie og kunst, så er det værd at kigge på 🙂