Da jeg har et shoot en af de kommende aften, så var jeg i weekenden ude og kigge på lokation.

Det er noget jeg gør, nå jeg har muligheden for det. Så har jeg en lidt bedre idé om hvad der er, nå man kommer der ud, og man er ikke helt på bar bund.

Jeg havde lokket en af min gamle soldater kammeraeter og ven, med ud for at kigge på lokationen. Han havde ikke lige regnet med, at han skulle leje model, for en aften.

Der var ikke så meget gear med, jeg havde et flash stativ, en paraply, en softbox, en speedlight, et kamera, og et objektiv, så det var vist en “1’er” aften 😉

Planen var at bruge en softbox, men det blæste for meget, og jeg havde ikke en sandsæk med, så det var et nogo 🙁

En enkelt speedlight lige på og hårdt blev det til. Jens, han kom med et par velovervejede ord, om min lokation. Men efter et par billeder, så måtte han erkende, at han måske bare skulle lade mig om lokations valg, og så ellers bare stå og se godt ud 😉

Målet var nogle rå billeder, på en enkel baggrund, og det mål nåede jeg.

1/160 sek – f/3.5 – ISO 200 – Flash zoomet til 105 mm på højkant – 1/32 udladning – Trigget med CLS

Anden omgang var i en overbygning, hvor der bla. var en bruse niche. Imens vi tog billederne, så konkluderede jeg at vi lige skulle have ham lidt til højre, og da han rykkede forbi bruseren, så og den minsandten ikke gik i gang, det var dog ikke planlagt 😉

Dette billed, var resultatet af en pludselig indskydelse, så jeg droppede de billeder jeg var i gang med, og kastede mig over det her istedet.

1/160 sek – f/4.5 – ISO 200 – Flash zoomet til 105 mm – 1/16 udladning Trigget med CLS

Min fremgangs måde var rimelig enkel:

  1. Først skød jeg mig ind på det naturlige lys, så jeg fik det som jeg ville have det.
  2. Derefter smed jeg flashen på, og justerede denne.

Da det har regnet i snart tre dage, her på øen, så skulle det foregå hurtigt imellem regn byerne. Det hele var overstået på under en time, og det meste af tiden gik med hygge snak, så man kan godt være effektiv nå man skal 🙂

2 kommentarer