Jeg har mere end en gang, skulle lave nogle “sikre”, frem for “korrekte” billeder. Det her trick er så simpelt, at mange nok tænker “Jamen det vidste jeg da godt” og de andre tænker “Nåå ja klart”. Alternativt så har jeg over ratet det alt for meget 😉
Jeg kan ikke huske om, hvor vidt jeg har skrevet om det før, men talt om det, det har jeg 🙂

Ingridrenserne er følgende:

  1. Et Nikon med CLS (eller anden form for trådløst TTL)
  2. En Manfrotto 175F-1 Spring Clamp with Flash Shoe
  3. En speedlight.

Det her er et killer kit, som med  stor effekt kan bruges.

Første gang jeg brugte det, var til min fættes 18 års fødselsdag, hvor der skulle komme en lille optræden, der skulle foreviges.

Normalt så ville jeg have brugt, en speedlight på kameraet, eller på en TTL cord. Men da vi dagen før, havde været på workshop, så var hele min bil fuld af grej. Så jeg for ud og hentede 2 x SB-800 og 2x Spring Clamp, dem monterende jeg så oppe under taget på terrassen, hvor det hele skulle ske.

Derefter så var det bare at skyde løs, CLS’en klarede alt for mig, og jeg kunne pænt levere nogle billeder, der viste mere end de nærmeste tilskuere rent faktisk kunne se 🙂

Jeg brugte det samme trick juleaften, dog kun med en Spring Clamp og tilhørende speedlight. En af de klare fordele, er at man har ikke en stor flash, siddende på kameraet. Så det virker mindre truende på folk, og man kan også kravle lidt mere rundt og få de gode billeder 🙂

20101224-22-37-43
20101224-21-27-09
20101224-21-19-55
20101224-21-01-45
20101224-21-00-02


Nu sidder man jo juleaften og der er dæmpet lys mm., det er med til at give den hyggelige stemning. Men det er desværre noget, man giver afkald på, nå man bruge denne opsætning. Dog mener jeg at det er det værd 🙂