I dag var dagen hvor Nikon afholdte deres Pro dag i Danmark. Udover at der skulle vises en masse grej frem, som vi kunne pille, rode og rage ved. Var der også en masse foredrag, der endte med at Bill Frakes, og Joe Mcnally kom på scenen. Da Christian Bjerg aka. Mr Raw, Mark Vesterskov og Christian Hansen aka. Mr Creative Playhouse, havde sovet hjemme i mine forældres B&B ude på amager. Startede vi med at spise morgenmad sammen.

Indskrivningen startede kl. 10.00, og kl. 10:30 gik det hele i gang. Det vil sige at vi havde små 30 minutter til at lege med grejet. Nå ja hvis vi altså var kommet til tiden, så vi kom ind af døren og mindre end 5 min senere, gik det i gang. De eneste der kom senere end os, nå ja det var fotomalia gutterne, shame on you! 😉

Nikons indlæg

Nikon startede med at gå alle de nye smarte features igennem på deres nye modeller. I bund og grund vidste jeg jo det hele i forvejen, men der var alligevel noget interessant, som jeg ikke havde fanget. I både D800 og D4 havde fået “clean HDMI”, det vil sige at man kan bruge begge kamera til at streame direkte. Normalt nå man bruger HDMI porten viser den alle de data der findes på displayet. Med Clean HDMI, bliver alt andet end “billedet” strippet, så den sender kun et rent billede. Det var sgu lidt smart.

Ellers var alt info noget jeg havde hørt i forvejen 🙂

Nå ja, så smed de lige den seneste DxO test op, hvor D800 fik 95 point, tag den hasselblad!

Pause 1

Så kom muligheden for at rode med testgrej, jeg snuppede mit Nikon 1. Det havde jeg lavet lidt video med, og ville lave lidt mere. Inden jeg var kommet igang kom der lige en svensker og skulle høre lidt om det. Nå ja, men er vel lidt snakkesalig, så vi fik en hurtig sludder for en sladder.

Samtidigt så kom Michael Nielsen hen til mig, det er det sjove man er vandt til at se folk på nettet, ikke i real life. Så efter vi havde snakket lidt, og han sagde at han havde set nogle af mine videoer, tænkte jeg at “Må sgu nok hellere sige pænt go’dag”. Så fik jeg hans navn og blog, og vupti så vidste jeg hvem han var 🙂 Jeg kan kun sige, at det altid er super hyggeligt at møde folk i virkeligheden og ikke kun på nettet!

Nå men så var det tid til grej tjek, men ak det var ude alt sammen, dammit!  Så skulle vi videre.

Apple Experts indlæg

Jeg sidder normalt med Finalcut Express, nå jeg roder med video. Jeg har længe overvejet Finalcut X, for det skulle være bedre. Det blev jeg så overbevist om idag, mange af de småting jeg som ikke video gut roder med, de virkede lige til i Finalcut X.

Ellers var resten af indlægget sådan rimeligt hmmmmm., det var der og det er hørt. Der var helt klart nogle fifs, og der er da helt sikkert også noget der skal prøves af. Men kunne godt have brugt tiden på noget andet.

Men jeg er nu mere overbevist om, at Finalcut X faktisk kan gøre mit liv lettere 🙂

Pause 2

Så skulle der tjekkes grej!

Meeen nej, der var igen optaget, hmm Nikon kunne da godt ha taget et D4 og et D800 med til og alle sammen?!

Nå men så tøffede jeg lidt rundt, og snakkede bla. med Goeckers Morten om de nye Wacom Itnous 5. De er godt nok smarte, og da jeg næsten har slidt min 4’er ned, så har jeg haft et øje på en nye trådløse. Det viser sig, at jeg faktisk kan købe en medium 5’er, og så kan jeg købe en chip og et batteri, vupti den er trådløs! Det var sku smart 🙂

Nå ja, her var der lige to til der var efter mit Nikon 1. Måske burde Nikon ha haft et par af med med?!

Så var der lige tid til en hurtig kop kaffe, og så skulle vi i gang igen.

Adobes indlæg

Adobes repræsentant kom lidt hurtigt omkring Lightroom 4, det må jeg indrømme at jeg var lidt utilfreds med. Jeg ville gerne have hørt noget som soft proofing.

Bagefter gik han i gang med PS 5.5 /6.0, , shit jeg er forelsket, hvis man altså kan være det i software?!

 1. Content aware er blevet meget bedre.

 2. Man kan super let rette styrtende linier op.

 3. Man kan virkelig rette et fisheye objektiv ud

 4. Liquify sker realtime, så man ikke skal vente på at den opdatere

 5. Man kan gemme i baggrunden, så du kan arbejde imens PS gemmer.

 6. Men det jeg var mest imponeret over, det var deres ansigts genkendelse. Han lavede lige en maske, og vupti så var det klar til at arbejde med.

Der var selvfølgelig en række andre ting, men jeg var lige i drømmeland et kort øjeblik 🙂

Det er godt at opdateringen kun koster ca 2500, nå man har PS 5, jeg har allerede set at det hurtigt kan tjene sig selv hjem i arbejds tid.

Sidst men ikke mindst, så var der et indlæg om Adobe Premiere. Nu havde jeg lige indstillet mig på at købe Finalcut X, så jeg hørte kun efter med et halvt øre.

Det køre flydende, det kan rendere i baggrunden, det kan render realtime, det tage store filer, det er let at finde rundt i. Det var TYDETLIGT at de har kigget på Finalcut X og omvendt.

Men jeg vågnede rimeligt hurtigt op, da de viste content aware til lyd, wtf?! Jo, de havde lavet et video klip, hvor der var en der stod og talte. Pludselig kommer der en mobil der ringer ind over. Normalt ville det koste en “take two”, men nej. Inde i programmet der kunne man lige åbne et lydredigerings værktøj. Derefter finder man ringetonen i oversigten, et eller andet fancy overview, så markerede man lige området med lyden, og fyldt med contentaware fill. Ringetonen var væk, og han snakkede pænt videre.

Her tror jeg at salen gik lidt i stå, for det var sgu fedt! Nu ved jeg bare ikke om jeg skal skifte til Adobe Præmiere…..

Pause 3

Nu fik jeg endelig fingrene i et D4 + et D800, det er nu nogle lækre kamera, efter at have rodet med dem i nogle minutter var det frokost tid, skulle lige nå det inden Bill Frakes kom på.

Der mødte jeg så endnu en der så ud til at kende mig, denne gang var det Andreas Sahl. Imens jeg så uhøfligt stod og spiste, fik vi os en lille snak.

Bill Frakes

Så kom Bill meget roligt og ydmygt på banen. Han startede med at rose de danske foto journalister, og mente at nogle af de bedste i verden kom fra Danmark, så han havde det lidt skidt med at stå over for dem der var mødt op. Jeg kan kun sige, så var det godt at vi andre var der 😉

Lidt overraskende der havde han ikke så meget at sige om selve D4 og D800. Han snakkede selvfølgelig lidt omkring teknologien, og hvor meget man kunne nu, men det var også det.

Han havde dog lavet en masse videoer, og dem fik vi lov at se. Til sidst der havde han en 10 min showreal omkring hans bedste billeder.

Hans foredrag fik en lidt blandet tilbagemelding, personligt så syntes jeg det var fint, men jeg er jo heller ikke den store video nørd. Jeg nød bare de historier han vist, det var nok for mig.

Men alle var enige om at hans Showreal, den var sku lækkert!

Pause 4

På det her tidspunkt var jeg igen nede og lege med et D4 og D800. Denne gang havde jeg et CF kort med 😉 Dog havde jeg temmelig svært ved at koncentrere mig, Joe var nemlig kommet :s

Lige her der er jeg en f….ng kylling, en af de fotografer der inspirere mig mest, står 5 meter foran mig, og tør jeg gå hen og hilse???

Næ! Bare fordi at jeg ikke lige kunne brygge et passende samtale emne sammen, så tænkte jeg bare, ja ved sgu ikke hvad jeg tænkte…. Wuss måske! Så er det godt, at der kun er en 2-3 år til næste Pro Nikon release, det giver mig tid til at øve mig.

Men, jeg fik hevet fat i et par andre personer, som jeg gerne lige ville snakke lidt med 🙂

Joe Mcnally

Ved ikke hvad jeg skal sige, men manden er underholdende og jeg kunne høre på ham i timevis. Normalt nå jeg har set ham, eller man ser ham på nettet, laver han gerne et live shoot. Men lige som Bill, havde han kun 45 min. Så det vi så var et slideshow, og lidt video fra hans D4 cases.

Det krydrede han med en masse røver historier, så det var alt i alt rimeligt underholdende.

Joe snakkede igen om teknologien, og om hvordan folk brokkede sig over at der “D3x ikke lige virkede, og gave gode billeder!”. Som han sagde, den gang han startede ud, i ved den gang man arbejde med spejl plader, der havde man på ingen måder noget der mindede om de værktøjer man har nu. Han pointerede ret kraftigt, at han syntes at det var ærgerligt at nye fotografer han mødte på workshops, IKKE kendte nogle af de store navne inden for fotografi. De fokuserede kun på grejet, se det syntes jeg i lyset af mine mål og tanker de sidste på måneder, var en ret interessant iagttagelse.

Jeg må jo blankt indrømme, at jeg følte mig rimeligt ramt, men glad for at jeg var kommet til den samme konklusion inden han sagde det 🙂

Han havde til forskel fra Bill, en del bedre tid til spørgsmål. Der var en der liiigge fik spurgt, “Hvorfor kan man ikke få Language of light i Danmark?”, og det fik han så 😉

Hjem af tid

Så skulle vi endelig hjem, vi tøffede lidt rundt og sagde farvel til lidt forskellige som vi kendte.

Til sidst fik jeg sat fynboerne af på tanken, og pegede på mine forældres hus “det er der over”, Bjerg mente dog at han skulle bruge en GPS eller noget?!

Alt i alt en god dag 🙂

Burde nok ha taget nogle flere billeder, frem for video. 😉

2 kommentarer

 • Jakob, jeg tænkte også, det med, at man står så tæt på een af de mest anerkendte fotografer i verden, og hvad skal man så spørge/snakke om ?? Derfor havde jeg taget een af hans bøger med, så han kunne signere den. Jeg fik hans autograf i bogen, allerede ved 11 tiden, i første frokostpause, hvor han og Bill sad ved bordet ved siden af os 🙂 Tror ikke der var nogen der havde opdaget dem på det tidspunkt, hhihi … 🙂
  Godt indlæg iøvrigt

  • Må indrømme at den tanke havde jeg slet ikke tænkt, bogen altså 🙂
   Ja, så godt at du havde snuppet et par billeder af dem ved caféen, super skud btw.