Igår var jeg ude og lege sports fotograf, det var ca 9 stive timer, hvor jeg skød alt og alle 🙂
Årsagen var at Capoieragruppen Senzala v. Mestre Rui, afholdte deres Batizardo. Det er dåb af nye Capoeistas og graduering af de øvede.

Baseret på tidligere erfaringer, så havde jeg sat kameraet til at skyde jpg billeder, dels fordi at de bliver gemt hurtigere, men også fordi at der kan være mange flere billeder på kortet, og med en sport som Capoeira, så skal der være plads til mange billeder 🙂

Ellers var mit kit et D700, et lånt 14-24, 24-70, 70-200, dog brugte jeg mest 14-24 og 70-200. Jeg gælder mig til den dag, man laver et knivskarpt 10-400 mm. f/2.8,  skal jeg nok overveje om det ikke er et jeg skal have 🙂

Jeg kørte det meste manuelt (100 til 200 i lukkertid og varierende blænde), på nær autofokus og ISO. Hvad køre du auto ISO???

Ja, det gjorde jeg igår, det er super fedt at man kan bede sit kamera om at justere ISO’en inden for et max og et minimum (min ISO 200 og max 1600), så sætter jeg bare lukkertid og blænde så køre den ellers derud af.

Det resulterede i ikke mindre, end knap 3000 billeder, men jeg vidste godt at langt de fleste var lige til papirkurven. Problemet er at jeg ikke bare lige kan bede folk, om at gentage en sekvens, så jeg må skyde billederne nå de er der og så lidt til.

Til min fordel så har jeg selv trænet Capoeira i et nogle år, så jeg kender de “små” tegn, for “Nu skal du eddermaneme få!!” og så kunne jeg være ekstra på vagt.

Jeg har i dag siddet og lavet en grov sortering, så nu er jeg ned på små 700 billeder, hvor de bedste skal vælges ud, så jeg er langt fra færdig, men her kommer lidt af dagen. Jeg regner med at der ryger en små 100 billeder afsted, det lyder af mange, men det var også en lang dag, med mange mennesker og da flere af dem komme udenlands fra, så skal det også vises at de har været der 🙂

Vi starter med lidt træning, fra lidt forskellige vinkler.

Og så lidt portætter

Lidt Roda inden Batizardo

Batizardo der startede med de små 🙂

Mester Rui i aktion.