Nu er den første 1/12 af året snart gået og jeg har brugt en masse tid på at finde ud af hvad mine mål for i år er, og her kommer de.
Da jeg syntes at det foregående år er gået mere med at snakke om foto end rent faktisk at lave nogle interssante billeder, så har jeg en række bløde mål.

De bløde vil jeg gøre hvad jeg kan for at nå, da jeg er overbevist om at det vil være med til at gøre mig til en bedre fotograf over det kommende år.

De bløde ønsker/mål:

 1. Skyde minimum seks projekter i 2010, det virker ikke af meget, men med et fuldtids arbejde så er det mange.
 2. Arrangere en Sunbounceontour tur i kvartalt (hvis der stadig er tilslutning)
 3. Blive bedre til at tage kontakt til “fremmede” for at få nogle interessante portrætter
 4. Deltage og eller arrangere en workshop i kvartalet.
 5. Generelt bruge mit kamera engang om dagen om muligt 🙂
 6. Skrive minimum to blogindlæg om ugen.

Ingen ønskeliste uden teknik 😀

Dog er det ikke så vigtigt for mit at nå denne liste, men den er en guide til mig selv om hvad jeg skal spare sammen til og i hvilken rækkefølge, denne liste er ikke hugget i sten, men den er vigtig mig da jeg arbejder bedre jo mere målrettet jeg er.

 1. Den nye TC-20E Ⅲ Teleconverter
 2. Extentions ringe til Macro
 3. En ny mac (har ikke besluttet mig om hvilken en endnu)
 4. Få en stor California Sunbounce
 5. Nikon 14-24 f/2.8
 6. Nikon 24-70 f/2.8
 7. Nikon D700 (eller hvad det hedder til den tid)

Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad jeres mål og ønsker for det kommende år?!

2 kommentarer

 • Hej Jakob !
  Fed blog og et godt indlæg/emne, som vi alle stiller os selv i forbindelse med nytåret. Personligt har jeg taget hul på mine forsæt’er; 365 days in B/W with my 50mm lens.

  Jeg har også haft den første workshop med den gode hr. Brix i Fotogruppen-regi (hus-fotografer for Det Danske Spejderkorps), så vi er godt vej. Jeg regner dog med at deltage i 2-3 workshops i løbet af 2010, måske også din sunbounceontour 😉

  Det er vigtigt at sætte sig konkrete mål for sit fotografi. De fleste af os, er jo lidt (meget) grej-liderlige og har det med at diskutere teknik, men hvor mange billeder kommer der lige ud af det ???

  Endnu en gang; en fed blog, som jeg helt klart vil følge her i 2010 (må man godt det, som Canon-shooter 😉
  /anders

 • Tak Anders, det er jeg glad for at høre 🙂
  Jeg har også overvejet den der 50mm 365, men jeg tør ikke hoppe på den, dels pga. den tid jeg ikke syntes at jeg har nok af og så jeg er afhængig af mit Fisheye 🙂

  Jeg har godt hørt at han har været ude og undervise jer. Jeg syntes at det lyder ret interessant jeres “pressekorps” mener jeg at han kaldte det, det er en super fed idé at få folk inden for egne rækker til at dække jeres arrangementer.

  Du er mere end velkommen med på turen, det er rigtigt hyggeligt, syntes jeg 🙂

  Jeg tænkte ikke rigtigt over hvad jeg ville sidste år, jeg ville bare foto og det kostede mig en masse i grej og gav mig ikke nok billeder den anden vej. Og den fejltagelse ville jeg ikke lave igen i år og nå jeg nu har skrevet om det her, så føler jeg mig bundet op på det.

  Ses også selv om du er til Canon, det kan jo være jeg kan omvende dig 😉