Det er min klare opfattelse i min verden, at laver du aldrig fejl, er det nok fordi at du ikke laver noget.

Jeg gik lige i stå med Per Folkvers regler, og det er egentligt lidt synd, da der kun er to tilbage.

#9 – Du lærer kun af dine fiaskoer

I mange, som i rigtig mange år var det min klare opfattelse, at lavede man fejl, så var den hel gal. Det var faktisk så galt, at lykkedes alt, jeg kastede mig over ikke, så var den rivende gal…

Hvorfor spørger du?

Tja, det er der nog rigtig mange grunde til. Det kommer helt sikkert fra et mix af oplevelser i mit arbejde, samt hvad jeg er blevet præet med i min opvækst.

Derudover har jeg også en tendens til at sammenligne mig med toppen af poppen, gør man det, er det ret nemt at ramme gulvet, ret hurtigt.

Det var faktisk en af grundene til, at jeg mistede motivationen tilbage omkring 2012-2013, jeg skød og sammenlignede mig med en give master inden for det felt, og ja, fejlede med et brag.

Men det er jo ligesom med alt andet. Lære du at æde sine fejl, så du lære af dem og komme videre, jamen så bliver du også videre med dit fotografi (eller hvad du nu render og laver).

Jeg bliver aldrig stolt af mine fejl, det ligger simpelthen ikke til mig, men jeg har lært at leve med dem (sådan da). Det tog mig mange år og til trods for at have en inspirerende hustru, måtte der en anden kvinde, som jeg primært “så” over nettet til for at få mig overbevist om, at det var ok at lave fejl.

Med de inspirerende ord af Martin Parr (02:44 inde i videoen) “Most of what I take is crap” kan jeg i dag skriveunder, på at jo flere fejl du laver, jo mere, laver du faktisk 😉

Så med andre ord, det handler om at komme ud og lave noget for derefter at få feedback på sit arbejde. Det er måden at komme frem i verden på 🙂