Så er jeg nået til det 7 bud af “De 10 bud for fotografiet” 🙂

Jeg tror at vi som fotografer, kan have en tendens til at servere alt for dem der kigger på vores billeder. Gør vi det, betyder at der ikke er nogle overraskelser, plads til fortolkninger, dette betyder at beskueren ofte, ret hurtigt er færdige med billeder, og går videre til det næste.

Det er vigtigt at billedet har en historie. Men, og der er et ret stort men.

Vi er forskellige mennesker med forskellige erfaringer, tanker og holdninger. Vi har alle levet livet på vores egen måde, det betyder ret firkantet, at et billede kan læses og ses på en måde af mig og en anden af dig. Dvs. det samme billede kan læses og forstås på forskellige måder.

Fortæller vi beskueren, hvordan billedet skal ses og forstås, lukker vi muligheden for at beskueren selv for lov til at finde og opleve historien.

Som fotografer skal vi slå tonen an sørge for at beskueren få så meget at vide, at denne bliver vækket og nysgerrig. Sker det, så skal beskueren nok få noget ud af billedet.

Jeg ser selvfølgelig helst, at jeg er så dygtigt til at formidle mine historier, at beskueren ikke er i tvivl. Men det vigtigste er at denne har lyst til at kigge på og kan fordybe sig i billedet.