Igen i år, der bliver der udstillet billederne fra World Press Photo i Politikkens hus på rådhuspladsen. Jeg var inde og se udstillingen søndag aften og endnu en gang så kan jeg ikke undgå at være imponeret over billederne.

Vinder billet er dette fra Pietro Masturzo, det forestiller nogle kvinder der råber i protest, efter valget i iran 2009.

Da det er nyheds billeder, så er rigtig mange af dem krig og død. Men der var også en gode række portrætter, af forskellig karakter.

Dette virkede meget dragende på mig, taget af Jérôme Bonnet, France, for Libération.

Dette billede der illustrerer, et tag hvor der er kommet en granat fra en tank igennem. Det var stod jeg og kigge længe på, det er taget af Kent Klich, Sweden.

Der er det jeg vil kalde en larmende stilhed i billedet og jeg forestiller mig at sidde og drikke en kop the i sofaen og pludselig så kommer den granat ned igennem taget.

Noget der ikke rigtigt virker som et nyheds billede er, dette er en kæmpe stære flok der er fanget af Paolo Patrizi, Italy, Kaze no Tabibito.

Udstillingen er uden tvivl et besøg værd, om ikke andet så for at se hvor meget et billede kan fortælle.

Billederne kan ses online her, men jeg vil anbefale at man bruge de små halvanden time, det tager at se udstillingen i pressen hos Politikken.

Praktisk info:

Udstilling med World Press Photo ’10 og Politikens egne fotos.

Tid og sted: 13. oktober – 8. november 2010 i Pressen, Politikens Hus på Rådhuspladsen.

Åbningstider: Man, tirs – samt fre: 13-18. Lør-søn: 11-18. Ons og tors: 13-21.

1 kommentar

  • […] billede, er fra politikkens hus, da der var udstilling sidste gang, det forestiller en kvinde der råber i protest efter valget i Iran 2009. Billedet i sig selv er […]