Min bedre halvdel og jeg, ser udstillingen hvert år, ligeledes har jeg købt “bogen” de sidste 3 år i træk. Og i går tirsdag var så dagen jeg og fruen kom en tur forbi World Press Photo 2012 vinderne i Politikkens hus. Et dommerpanel bedømmer hvert år det indeværende års presse billeder. Vinderne af World Press Photo bliver vist verden over. Lige pt. er den en københavn, men den rejser videre den 1/11.

Da det er presse billeder, er der meget hårde billeder. For at sige det lige ud, så er det ikke for tøsedrenge og sarte sjæle, der er meget elendighed og død.

I år var der mange billeder, fra bla. oprøret i egypten, nedsmeltningen af Fukushima, samt Muammar Gaddafis fald.

Af danskere er det bla. Lærke Posselt med i udstillingen. Hvor hun vandt en 1. plads for dette billede.

De billeder jeg fandt mest interessante, var taget af den italienske fotograf Paolo Pellergrin. Han havde dækket Fukushima ulykken, eller rettere efter oversvømmelsen.

Hans billeder var virkelig imponerende at se på. Mange af billederne viser et øjeblik af f.eks. kamp. Hans billeder var virkelig imponerende at se på. Af presse billeder at være, var de  næsten små kunstværker, som man kunne have hængende på væggen.

Fotograf Paolo Pellegrin billede fra Tsunami

Men hvorfor gå og se alle de trist billeder?

Jeg har stor respekt for de fotografer, der rejser derud hvor mange andre ville holde sig langt væk fra. Om man kan lide billederne, eller rettere det de afbilleder, er jo en smagssag. Men jeg tvivler på, at man kan gå igennem udstillingen  uden at være både forarget, overrasket og imponeret på en gang.

De fotografer der vinder, formår virkelig at fortælle en historie med deres billeder. Det er virkelige imponerende billeder, og jeg kan uden tvivl anbefale at man besøger den.

Selve udstilligen kan ses på en times tid, men jeg vil anbefale at man sætter to af. Der står nemlig en række computere, hvor der er interviews med fotografer, og meget mere bonus info.

Men husk den er kun i landet til den 31/10-2012 .

Åbningtider:

Mandag, Tirsdag, Onsdag, fredag 10.00 – 18.00 Tirsdag 10.00 – 21.00 Lørdag,  søndag 11.00 – 18.00