“Far, har du købt lyssværd?!”, spurgte min 8 årige søn mig, imens han kiggede på mig med store øjene. Da jeg for et par uge siden, kom hjem med to stk. Westscott Ice Light, jeg havde fået lov til at låne af Goecker. Jeg havde dem i hænderne i lige godt en uges tid, og det ramte desværre en uge, hvor jeg have virkeligt travlt, men sådan er livet jo 🙂

Fakta

  • Farve temperatur: 5200~5400K
  • Længde: 52.7cm
  • Vægt: 0,58 kg
  • Pære: LED Lampe
  • Ladetid: ca 2.5 time
  • Brugstid: 1-2 timer, 1 ved fuld kraft
  • Pris: 4.118,75 kr

Der er mulighed, for at købe et ekstra batteri, og ramme omkring 5 timers batteri tid.

Førstehånds indtrykket

Da jeg stod inde ved Goecker, grinte vi lidt af, at nu skulle jeg hjem og lave bil. For ja, det ligner som sådan en mekanikker lampe.

Umidlbart er den riemligt nemt at rende tundt med, den ligger godt i hånden, og vejer stort se ingen ting.

Der er et håndtage i den ene ende, dette er udstyret med en Off knap, samt to “juster styrken” knapper (som også er dem der tænder den). I bunden af håndtaget, er der et lille hul, hvor man kan skrue en “Dims” ind, og montere lampen på f.eks. en lys stand.

Brugen

En af de ting man altid ser, er at modellen holder en eller to Ice Lights selv, og så ser det super kunstnerisk ud, det måtte jeg helt sikkert prøve.

Nej, det virkede ikke, klokken sent torsdag aften, er jeg bare ikke særlig fotogen (som om at jeg nogensinde er det) 😉 Men nu var det prøvet, og jeg fik en rigtig god idé om, hvad lamperne kunne præstere.

Da jeg var færdig med mit Iværk og Vækst messe projekt, havde jeg endelig tid til at lege lidt med dem igen.

Sidebelysning

Her er en dejlig blød  sidebelysning, dog lidt fremme i forhold til modellen.

Top og bund belysning, toppen er skruet ned, ellers en lidt hårdere belysning.

Monteret på Manfrotto 5001B

Konklusion

Der skal ikke være nogen tvivl, det er ikke en lille lys kanon, den har begrænset kraft. Du sætter den ikke bagved dig, og bruge den som hovedlys. Prisen er lidt små pebret. Men igen, sidder man og tænker speedlight + softbox, ja, så er de pludselig ikke så dyre igen.

Jeg var rimelig overrasket over lyset kvalitet. At der kan komme så blødt lys, ud af et lille lyskilde, det kom oprigtigt bag på mig. Samtidig var den meget retnings bestemt, nem at styre, og kunne stå næsten hvor som helst, da de fylder så lidt.

Et helt konkret brug af dem, kunne være headshots, to Ice Lights, monteret på stativer, og så med f.eks. en eller to speedlights på en hvid baggrund. Voila, så har du et ultra mobilt Peter Hurley setup, der koster mindre end en af hans Kinoflow lamper. Skal jeg ud og lave en række headshots, er det bare nemmere med fast lys frem for flashes, og det her, fylder stort set ingenting i tasken.

Den er lavet som en lille, let, blød og transpotabel lyskilde, og det er den uden tvivl, samtidig gør den en rigtigt godt stykke arbejde.