Nå man spiller golf, så har vi dette ordsprog “Stop altid efter en god bold”.
Folk der har prøvet at spille golf, ved at enten så bliver man bidt af det, eller også bliver man fusteret.

Inden man skal ud og spille, så er man gerne en tur på driving rangen, skulle man ikke vide hvad det er, så er det en lang linie, hvor der står x golfere, og slår 50+ bolde ud for at varme op. Så vi varmer op efter den filosofi, at nå man nærmer sig slutningen af spanden, så stopper man efter den “ene bold”, hvor man bare tænker “YES, den sad lige i skabet”. Det er med til at give dig en god energi, som man så tager med sig ud på banen. Slutter man med en dårlig bold, så risikere man at tage den dårlige energi med sig ud.

Det samme gælder i foto verden, ude på et shoot, så kan den energi være alt afgørende.

Nå man er ude på et shoot, og har fået lige “det billede” som man ønsker, så skal man passe på med at “malke” billedet for meget, du har fået det fede billede. Så er det bare om at få det afsluttet, og komme videre til det næste. Fortsætter du, så er det den sikre vej til 20-30 ens billeder, som skal sorteres, og  næsten ligner hinanden.

Skulle det værste ske, så få man lavet en dårligere billede, og man går fra en succes oplevelse til en nedtur :/

Få man lavet en række dårlige billeder, så er det bare om at “droppe” det billede man arbejde på. Man skal ikke prøve igen og igen og igen, at få det rigtige billede i kassen, hvis det viser sig umuligt. Det er en kold og kynisk verden, slås man med det samme billede igen, og igen, og igen. Så vil det til sidst dræne en helt og holdent, og man kan lige så godt droppe shootet.

Personligt så er giver jeg et billede 6-10 forsøg, før jeg dropper det.

Kort opsummeret, nå du har dit billede, så kom videre til det næste, for meget perfektionisme kan dræbe lysten. Kan du ikke få det billede du ønsker, så pak det væk og kom videre.

Nå men det var et lille indlæg, jeg længe har haft i tankerne, jeg håber at det gav mening 😉