Turen er vel overstået, og nu er vi igen hjemme ved en god internet forbindelse, og det er tid til et par indlæg fra turen 🙂 Godt trætte, efter en lang køretur, og en hyggelig start på turen. Havde vi fået os en god nats søvn på vores 100 stjernede hotel.

Ja, okay ikke super kvalitet, men man få hvad man betaler for 😉

Torsdag morgen var vi endelig klar til messen, endda små 30 min før portene var åbne.

Vi havde planer om, at det skulle en video eller to på nettet. Men en real plan,  det havde vi ikke, Hansen gik dog hurtigt i gang med video matrialet.

Efter at have ventet på Theis i en tyve minutters tid, gik det op for os, at vi havde glemt en billet hjemme på hotellet. Vi prøvede at bevare roen, og efter 5-10 min. komplet forvirring, lykkedes det os at kommer ind til udstillingen.

For at bevare freden, besluttede vi os for at starte med “lille” Canons bås.

Theis og Bjerg, kastede sig hurtigt over det nye Canon 6D.

Imens de to stod og savlede, så trissede jeg over og kiggede på printere. Bare for at se om det var kommet noget nyt interessant i Canon land.

Enolope

Vi kom lige en tur forbi Eneloops stand. Der kom deres “mand” hen, og skulle til at gå igang med deres salgstale. Men jeg nåde lige at fortælle ham at, jeg aldrig bruger andet, og bare lige skulle tjekke de nye sorte med flere miliamper i. Så fik vi lov til at kigge i fred 😉

De har også lavet en farvet linie, det er faktisk ret smart. Det betyder at man kan købe en speciel farve, og derved mindske at dine batterier bliver mikset sammen med andres på f.eks. workshops.

Booth Babes

Traditionen tro, er der modeller ved mange af båsene. Det udløste en lille konkurrence, som vi vil komme tilbage til senere. Men kort og godt, gik den ud på, at vi skal have kåret årets boot babe. Så vi skød stort set alt der var tilstede på messen.

Helikopter

Helikoptere er uden tvivl det nye sorte. Jeg havde ingen real forventning om, at der ville være helikoptere på messen. Men det var der, og der var mange af dem.

Her er prototypen, på en ny remote der var lavet. Den kan fortælle dig alt om hvor helikoptere er, og vise hvad den optager pt.

Så var der lige en storebror her, skulle man have et DSLR op, var det den her man skulle have fat i.

Den her lille sag, fik vi en lille demonstration af. Efter han havde stået og fyret salgs gas af, må han kunne ha set, at vi stod og var ved at falde i søvn. Og så kom han i gang med det sjove. Han sluttede kameraet til, og så satte han mig som “mål”, efter han havde gjort det. Svingede han maskinen rundt, op og ned, frem og tilbage. Imens kiggede vi på skærmen, lige meget hvad han gjorde, og om han drejede helikopteren rundt, blev den bare ved med at optage mig. Bevægelserne taget i betragtning, var det temmeligt imponerende, at den bare blev ved med at optage mig.

Den var GPS baseret, så den fløj ikke efter “frem og tilbage”, men relativt ud fra den GPS position den havde. Det gjorde at man kunne bede den om at flyve til en bestemt position, og det gjorde den så. Rimeligt fedt.

Der var kun en hage, Gimbal system virker kun med udvalgte NEX modeller, så man skal være Sony mand for at deltage i det sjove. Men med en pris på 50-70.000 kr, var den faktisk ikke voldsom dyr.

Kina butikker

En af de ting vi gik og kiggede efter, var de såkaldte “Kina” vare. Ofte var det kopier af de store modeller, og nå jeg siger kopier, så mener jeg kopier. Det var stort set umuligt at se foreskel på dem, og de originale. Alene i lys land, var der mange penge at spare, hvis du kunne undvære  et logo som Profoto, eller Elinchrom.

Lensbaby

Lensbaby er for mange en gammel kending, og for andre helt ukendt. Det er i billig udgave af et tilt/shit, men med det eneste formål, at du skal være kreativ. 🙂

Motivet uden at jeg har flyttet fokos plannet.

Her har jeg flyttet det, det er super sjovt at lege med. Jeg burde bruge mit noget mere. Se hvorfor jeg ikke gør det i videoen nede under.

Nå ja, der ar også et fisheye 😉 Dog tror jeg ikke at det ryger på min liste.

Print

Print og papir var nok et af de steder, hvor jeg brugt mest tid. Kort sagt, elsker jeg at print. Vi gik rigtigt længe rundt, i Epsons bås. Der var papir, printere og blæk over det hele. Billeder få vare et andet liv, nå de kommer ud på print.

Her havde de f.eks. printet det samme billede, på ca 20 papir typer. Det gjorde at man kunne se hvor meget, en papir type faktisk betyder.

The impossible project

Jeg var faktisk lidt skuffet over deres stand. Alt de viste var en ny iPhone “dims”, hvor du kunne tage et billede med din iPhone, derefter koble den op på din “dims”, og så kom der et polaroid billede ud. Jojo, det var smart, men alligevel?!

Det havde været sjovere, hvis de havde haft “rigtige” kamera med, så man kunne ha prøvet 🙂

Dog havde en en kunstner gående, der tog poloraid billeder i A4 format. De var godt nok lækre at se på.

Dagen er slut

Klokken ca 17.45, var der en dame der på tysk fortalte os, at dagen var overstået, og nu måtte vi godt til at smutte.

Til foreskel fra sidste gang, så manglede vi hele to haller. Men dem kunne vi jo glæde os til at se fredag morgen.

Hansen var hele dagen utrættelig, han filmede alt han kunne komme til.

Nå ja, nogle gange gik der “Du skal ikke skyde mig” i den.

Dag 1 var overstået, og vi var alle lidt trætte i bene…

Det var så lige her, vi skulle havde haft en “Vi runder dagen af” video. Men endnu en gang, slog lydmanden Jakob til, eller rettere ikke til. Jeg fik gjort et eller andet forkert, så da jeg proppede optageren i baglommen, så kunne min stemme kun høres som en lille visken, imens alt andet var fint og højt…

Men kom tilbage mandag, så skal jeg fortælle om den sidste dag, hvor vi nåede at lege med lidt mere af det sjove 😉