Hold that, hold that, hoooooold that!! Det var nok de ord jeg hørte aller mest i videoerne.

Da jeg så forfilmen for videoen, så sad jeg tilbage med følelsen: “Nå de så mange gange, skal sige at den er pengene værd, så kan den umuligt være det!!”. Derefter så købte jeg den……

Videoen handler som titlen siger, udelukket om hvordan man laver gode headshots. Der er ingen teknik, igen tabeller, kun råd og vejledning til hvordan man så smilet ud af folk.

Uden at blinke, så vil jeg sige at manden han ved hvad han laver, og han gør det rigtigt godt.

Men jeg skulle nok ha hørt efter, hvad min indre stemme fortalte mig.

Det er 4 stive timers video til, til den nette pris af 300$, potentielt så kunne det være en guldgrube for fotografer, eller det burde være det.

Opbygning Først i videoen, der fortæller han lidt om sin fortid som model, hvordan han er kommet ind i branchen, og at han nu er klar til at komme videre, så han vil gerne dele ud af sin viden. Derefter kommer der blandet en række shoots, hurtige reviews med modellen, og så nogle klip i sofaen, hvor han fortæller om alle mulige småting.

Efter min mening, så kunne de ha nøjes med et herre og et dame shoot, samt klipsene i sofaen. Så havde det været overstået på en times tid, og de kunne ha taget 2/3 af prisen, og formodentligt solgt 7-8 gange flere videoer.

Videoen er seriøst dårligt produceret, underlige vinkler, kamera rysten, videografer der dukker op her og der, jeg kunne blive ved. Sjovt nok så er det der irreterre mig mest, at et skærmbillede, faktisk er et billede af en skærm. Jaja, det er en BTS video, men de kunne da installere en skærm optager, så de skærmbilleder de zoomer ind på, kunne vises i god kvalitet.

Nå ja, og så lige den mail tone, der ret ofte lige siger “Der er mail”. Det er kort sagt et, efter min mening, uprofessionelt stykke arbejde.

Indholdet Som sagt, så er der ikke rigtigt noget teknik, og det var faktisk derfor at jeg valgte at købe den. Den drejer sig om ansigts udtryk, og hvordan man få dem frem. Jeg havde dog forventet liiiidt mere, og sad tilbage med en tom fornemmelse efter jeg har set dem nu 3 gange. Jaja, jeg var bange for at jeg havde overset et eller andet, meeen nej. Til tider så syntes jeg også at han er rimelig umoralsk, opfordre til ting der er forkerte, og vildleder hans klienter. Det hele er selvfølgelig for at sikre klienten, de bedst mulige billeder (og det få de også), men alligevel lidt moral har man vel?!

Det var som om, at hver gang han var på vej ind i noget interessant og brugbart, så sprang han hen over det.

Er det hele så sort? Nej, jeg har da trods alt fået en håndfuld nye småting med mig, bla.

  • Jeg skal nok bruge min mund lidt mere nå jeg er på et shoot, for tale er virkelig den hurtigste vej til et godt shoot.
  • Jeg er også ret vild med hans lyssætning, den er enkel (dog med mange lamper), og det er lavet så det ligner naturligt lys.
  • Nå en model tilter hovedet, så tyngde kraften giver håret volume, så kan man jo sagtens tilte kameraet, så billedet bliver “normalt”

Konklusion Videoen er købt, men havde Michael Bang (fy Michael ;)) bare haft sin anmeldelse 3 dage tideligere, så havde jeg sparet pengene. For at sige det pænt, lad være med at købe den, virkelig jeg mener det! Deres lille video, den forklare et par småting, og de giver en god smagsprøve på hvad man få. Det er bare ikke meget mere end i forfilmen.

Jeg havde forventet at få meget viden, om hvordan man arbejder/motivere modeller. Hvordan man nærmest opdrager dem, til at gøre hvad man siger. Han kommer med en del ting, men der skal ikke være nogen tvivl, det er hans personlighed der gør det, ikke de ting han fortæller om.

Jeg fortryder ikke, at jeg har købt den, for det er nu en gang sket, og lidt har jeg fået ud af dem. En foto kollege Christian Bjerg, lånte den, ifølge ham, så var det en super god, så helt spildt er den ikke.

Men for at citere en fra fotoklubben : “De griner hele vejen til banken”, og det tror jeg egentlig godt på 😉