Kameraet har efterhånden været på marked i nogle måneder, dog har jeg haft rigtigt svært ved at få fingerne i det. Men nu er det endelig lykkedes 🙂
Førstehånds indtrykket

Nå man lige har det mellem hænderne, så virker det ikke af meget. Det er let og fylder stort set ingenting (i forhold til et D800).

Knapperne sidder som de skal, hvis man vel og mærket er vant til Nikon. Ellers er der ikke så meget at sige om det.

Der er ikke så meget hokus pokus med det. Min mindste knægt fik lov til at rende rundet med det i en times tid, og han havde ingen problemer med at bruge det.

Dog skulle jeg lige vende mig til at bruge skærmen på bagsiden, normal ville bruger jeg et lille display, hvor jeg kan se alt om kamerats grundlæggede opsætning og indstillinger.

Anmeldelse

Jeg har denne gang valgt at lave en video anmeldelse/gennemgang af kameraet. Jeg vil anbefale at du ser den, og gerne til ende, da der er nogle små interessante ting med.

Ellers kommer konklusionen senere her på siden, dog vil du mangle en del info 😉

ISO

Nå man køber et entrylevel kamera, så få man hvad man betaler for. ISO håndtering på kamera i denne klasse, ja den er der, men det plejer ikke at være noget man råber hurra for.

Jeg må indrømme at D3200 ISO rækkevidde den overrasker mig meget. Nikon har virkelig givet deres Entry level serie et godt hak op af.

Men hvorstor er forskellen mellem 100 og 6400? Det kan se på de to næste billeder.  Klik på billederne for at se dem i større format, og så kan du bruge pilene til at løbe igennem dem. For at se hvordan støjen er, så kig på baggrunden, den er mere sløret og derved er det nemmere at se.

ISO 100

ISO 6400

Her kan du se detale graden på et ISO 32oo skud.

Her er en 100% beskæring, det er til at leve med 😉

Test billeder

Jeg syntes at det dynamiske omfang er rigtigt godt, der er en god detalje grad, både i mørke og lyse områder.

Igen et eksempel på et ISO 6400 billede.

Fokus

Der manglede lidt fokus punkter, i forhold til det jeg normalt bruger. Men overall var autofokusen hurtig, og virkede som det skulle.

Konklusion

D3200 er en lille frækkert, som jeg skrev i overskriften. Det er lykkedes Nikon at pakke mange krafter, ned i en lille indpakning.

ISO håndteringen er i top, billede filerne er dejlige store, 24 mipx,  og farverige. Guide funktionen er jeg helt vild med (se video), det er simpelthen genialt fundet på. Samtidig syntes jeg, at det er en af de mest oversete funktioner på kameraet.

Skal jeg komme med noget negativt, så mangler der et par knapper, og nogle menu muligheder (se video). Dog er det nok bare mig der er vant til noget andet, og derfor forventer jeg det.

Nej Nikon har ikke betalt mig for at lave dette indlæg, jeg er bare vanvittigt begejstret for D3200. Det ligger i en pris omkring de 3595 kr (hos activfoto.dk), for huset alene, og  knap 6000 for et kit sæt. Normalt så kigger jeg lidt skævt (lidt kamera snob er man vel) til deres entry level serie, D3200 tog bare lige fusen på mig 🙂

Jeg vil sige til alle kommende fotografer, hvis du skal ud og købe et DSLR, så tag et seriøst kig på D3200. Det har for alvor slået D5100, som var min normale anbefaling, helt af pinden. Smider du et 35mm f/1.8 eller et 50mm f/1.8, i tasken sammen med kameraet, så er du ret godt stillet. Ellers brugte jeg det med et 18-200, da jeg rendte rundt og testede det.

Tak til Nikon og Activfoto for udlån af kameraet.

4 kommentarer

  • Interessant læsning, men glæder mig nu alligevel over, at jeg forleden valgte at bytte mine to D200’er ud med ét D7000 (har ikke samme behov som tidligere) – og så må jeg leve med en manual på 320 sider.

    • Nu er D7000 jo også et ret lækkert kamera (har selv et), så tillykke med det det.
      Nå jeg er imponeret over guiden, så er det mere fordi, at rigtig mange mennesker, “bare” køber et DSLR, men aldrig lære at bruge det. Der er guiden et spark i den rigtige retning 😉

  • Hej Jakob, tusind tak for kigget. Har lige købt dette kamera plus alt det andet man har brug for (blitz,taske, filter og kort) jeg glæder mig til at prøve de ting du viste her på din flotte beskrivelse (film) af mit nye kamera. Igen tusind tak for kigget. Mvh. Henrik………. :o)