Ud over at have sat hus i stand i de sidste par måneder, så har jeg haft den fornøjelser at deltage i workshops og sunbounceontour.dk og der vil komme mere om det i den kommende uge. Men det vil jeg fortælle om denne gang er “Portræt on-location” hos Nicolai Brix.

Vi mødtes kl 9 i Odense til kaffe og lidt morgenbrød i Nicolais studio

Først skulle vi have lidt teori om hvordan lyset skulle bruges/ramme modeller, baggrund mm. Samt vi så en række af hans billeder så vil kunne se hvordan han havde løst ligende opgaver. Han fortalte ligeledes hvordan man planlagde og arrangerede et fotoshoot fra start til slut.

Da vi ankom til lokationen, som var en fredet lystfisker landsby, fik vi en kort gennem gang af området. Og derefter vist han hvordan han plejer at gribe en opgave an, ved at sætte et lys op af gangen.

Bagefter var det vores tur, vi blev delt op i 3 hold fik en model hver og efterladt til os selv. Nå ja ikke helt til os selv, han kom rundt og vejledte os løbende 🙂

Vi fik lov til at arbejde sammen med Zaid Amir, på vores første opgave.

Efter en masse frustrationer omkring syncspeed, remote triggers og speedlights. Så fortalte Nicolai mig at jeg kunne gøre to ting:

  • Blænde ned til et højt blændetal

  • Bruge et ND filter. evt gradieret

Jeg fik lov til at låne Nicolais graduerede ND filter og det gav mig. bla. dette billede:

Efterfølgende så fik vi placeret Zaid i skyggen og lånte en Borwns lampe af Nicolai, så vi kunne lege lidt med lys og skyggerog det gav mig bla. dette billede. Der er også brugt en Sunbounce mini til at varme ham lidt op med.

Da vi var ved at pakke sammen, så besluttede jeg mig for at jeg ville, tage et billede af en de “lokale” som også hed Jacob 🙂

Han havde en lille jagt/fisker hytte hvor jeg placerede ham i døren til hans hytte. Det blev hvis jeg selv skal sige det nogle fede billeder.

Og så lige et med mit 10,5 mm Ficheye 🙂

Efter en frokost var vi en tur i skoven 🙂

Her fik vi lov til at arbejde med Kate i et par timer, efter at have kastet og kommanderet rundt med hende i et væk. Så blev vi kaldt “hjem” af Nicolai og vi måtte ikke lege mere 🙁


Men alt i alt en god dag, hvor jeg fik lært hvad jeg er klar til og hvad jeg ikke helt er klar til endnu, men det kommer nok. Men lige nu så skal jeg bare have sorteret billederne færdigt 🙂