Omkring årsskiftet skiftede jeg mine skyports ud med de “nye” pocketwizards med TTL. Det er nogle pris tunge sataner, men ok du kan også få dem til at trikke flashene på alle mulige måder, og jeg havde gået og kigget på den længe.
For nogle uger siden, var jeg på Creativeplayhouse. Der havde jeg som tideligere skrevet, monteret tre styks SB-900 på en lysstand.

Hvad jeg ikke fortalte, det var at skidtet væltede for mig, og foden på den ene PW gik i stykker. Nå man er midt i et shoot, så er det bare det sidste der må ske. Jeg stod og bannede inde i mig selv; “hvorfor skulle jeg også hænge hendes jakke der??”

Jeg var allerede ved at overveje, om det var den højre eller venstre nyre, der skulle sælges, for at jeg kunne få en ny FlexTT5.

Men lige her er det en klar fordel, at købe “dyrt”, for nu kan det nemlig betale sig, at reparere det. Det var slet ikke så svært at fikse, reservedelene kan enda købes på nettet, bla. hos Activfoto.dk.

Du skal bruge den ødelagte:

 • PocketWizard
 • En ny fod
 • En flad pincet, den må ikke være skarp
 • En lille stjerneskruetrækker

Først skruer du foden af, du skal lige skrue lidt på låsen, så den kommer i den rigtige vinkel, og du kan fange alle skruerne.

Pil det lille fladkabel ud af foden, pas på her, den er rimelig solid, men man kan altid blive for ivrig 😉

Nu skal du skifte foden, og så det lille flad kabel på plads igen. Det er lidt svært, og det er her du skal bruge pincetten.

Der er ikke rigtigt noget plads at arbejde på, men det kan godt lade sig gøre.

Derefter er det bare om at skrue det hele sammen igen, og voila, så virker det som det skal igen 🙂

12 kommentarer

 • Nej, hvor surt. Men fedt at man kan få reservedele til PocketWizard 🙂
  Jeg har faktisk overvejet om jeg skulle springe på FlexTTL. Hvad er din erfaring med dem, Jakob ? Kan de række langt nok, stabile nok, m.m.

  • Jeg blev også riiiimelig ked indvendigt 🙂
   Der er en real anmeldelse på vej, men som udgangspunkt er jeg glad for dem. Der er en sleep funktion, som jeg skal have slået fra, men kan ikke lige finde den i admin interfacet.

   Om de kan række langt nok, må jeg være dig svar skyldig. Jeg har aldrig oplevet at den ikke kunne nå flashen, men igen har jeg kun været ca. 15 m. fra flashen 🙂

 • Tak for tippet Jakob !
  Jeg har selv en Pocket Wizard der har mistet foden og var ikke klar over at denne del kan skiftes ! 🙂
  Den er her med bestilt fra activfoto.dk

  Jeg forstår dog ikke hvordan Pocket Wizard kan være så dyrt når det er lavet af plstik ! 😛

  //Christian

 • 15 meter burde vel også række 🙂 Grunden til jeg spørger er, at da de lige kom frem var der lidt udfordringer med modtageren, som var følsom overfor flash’es kraftige udladning. Men det har de vist fået styr på.
  Thanks for sharing 🙂

 • Fedt med reservedelen, og fint nok den er i plastik… så ved man da hvor skidtet brækker, så det ikke er en dyrere del af flex’n man skal ud at købe ind.

 • torben.trompet

  HejCool.
  Jeg har 2 PW’er som har “tabt” skoen.
  Så jeg må igang

  Torben

 • torben.trompet

  Hej Igen
  HAr du et link til det, har ikke lige kunne finde det på activfoto.dk

  Torben