* Service info *
Flere og flere fotografer forbyder “højreklik” på deres website.

Det gør de kun af en årsag, de vil forhindre folk i at stjæle deres billeder.

Jeg som almindelige bruger bliver pi..e irriteret over det, da jeg bruger højre klik til at gå tilbage.

Men nææ nej de skal forhindre min gode internet oplevelse, med en besked om Copyright mm.

Faktum er at det tager mig meget meget kort tid at komme uden om det skilt og ind i højre klik menuen. Det eneste du gør er at blive ved med at holde musseknappen nede og trykker på “Enter” for at komme forbi den besked og så kommer klik menuen op.

Eller vil jeg have kildekoden, så kan jeg bare trykke på “vis” -> “se kildekode” i FireFox og nogenlunde det samme i IE.

Skulle det lykkes folk at spærre og man vil have billedet, ja så er der jo altid en print screen.

Eller hvis det går hedt for sig, så kan jeg bruge en sniffer til at se hvor filerne kommer fra, men det er lidt mere besværligt.

Så med andre ord, er du bange for at få dine billeder stjålet, så ligge dem ikke på nettet. For det er simpelt at få fat på dem selv om at du prøver er at gøre det umuligt. 🙂

5 kommentarer

 • Just præcis, Jakob. Dem som hugger billederne ville jo alligevel ikke betale for brugen, så hvorfor ikke bare gå Creative Commons vejen, som tillader ikke-commercielt brug af ens billeder ?? Se her: http://www.creativecommons.dk/om/

 • Hey!
  Min oplevelse er nu præcist den modsatte…
  Færre og færre blokere for højrekliksmenuen. Det med at lave noget javascript som overtog højrekliksmenuen var et fænomen, som var meget brugt i slut 90’erne og måske starten af det nye årtusind, men jeg oplever det efterhånden sjældent nu.
  I takt med at flere og flere er gået over til at præsentere deres billeder i Flash, så er brugen af overstyring af højrekliksmenuen også faldet.

  Min regel har altid været, at kan det vises på en skærm, så kan det også stjæles… hvis det er det man har lyst til.

 • Anders: Det ser interssant ud, det må jeg læse lidt mere på.
  Jakob: Jamen tror jeg at jeg komme de forkerte steder 😉

 • Ja, Jakob. Creative Commons kommer i flere varianter, men de fleste vælger (inkl. mig selv på min Flickr) en “Attribution-NonCommercial-NoDerivs Creative Commons” licens, som tillader ikke-kommercielt brug af dine billeder, sålænge du bliver kreditteret.
  Og det skader jo ikke at få spredt sine billeder, så de bliver brugt fremfor blot at ligge og samle støv dybt inde i vores mappestruktur 😉

 • Tag det som en kompliment, hvis der er nogen der “hugger” dine billeder.Og hvis de bruger dem kommercielt, så sagsøger man dem bare 😉

  Men hvor kan flash sites dog være belastende og unødvendige… af en eller anden grund tror fotografer at hvis man skal på nettet, så kan det kun lade sig gøre med et flash site.. Og gerne med irriterende baggrunds musik.. yikes.