Det startede for et par måneder siden, jeg var til en fødselsdag hvor min ven fik sagt “Lars, Jakob derover han er fotograf, han kunne godt bruge din bil til at skyde nogle tøser på!”  Og den var Lars med på, klart det var jeg også og så fik vi “vennet” hinanden på facebook.
Men ugerne gik, og jeg kunne ikke rigtigt finde nogle modeller som jeg ville skyde bilen med, med andre ord jeg var idé tømt 🙁

Så en dag da Lars skrev, så foreslog jeg om vi ikke skulle tage nogle billeder af ham og bilen. Det var ham med på, vi brugte så et par uger med kalender “boksning” og til sidste så fandt vi en dag hvor vi begge kunne.

Jeg havde oprindeligt nogle billeder i hovedet, om hvordan en muskel bil så ud, så jeg vidste godt hvad for nogle billeder det skulle være.

Men efter jeg så bilen, så var billedet klart, det var et gangster shoot, ingen tvivl om det. så ud med de andre billeder.

I et par dage så fløj billederne igennem hovedet på mig. Jeg fik lavet hele film sekvenser, hvordan f…en skulle jeg nå det hele, jeg havde knap 2 timer?!.

Så fik jeg et godt råd af min ven Nicolai, drop så mange billeder, vælg et par stykker!

Det gjorde jeg så, jeg smed en besked på Facebook om at jeg manglede en “Dulle”, som bare skulle være “tilbehør”, og ret hurtigt så var den rolle afsat.

Så jeg fik skrevet alt ned, lavet små lysdiagrammer, så havde jeg da lidt at gå efter.

Stedet er også nøje udregnet, jeg ville have et hårdt look, så da jeg fandt en god murstens væg og der endda hang en stige på det, så det lugtede af en “Ally” fra New York af. Så var jeg lykkelig og håbede bare at virksomheden der lå der, holdte fri i weekenden 🙂

Jeg startede ud med lidt simpelt cruiser billeder.

Lyset er på dem begge, en softbox der hviler på køleren, en snoot som giver Lars lidt kant fra højre. Og tilsidst så havde jeg en speedlight men en Gary Fong liggende på bagsædet, så jeg fik lidt struktur bag i bilen.

Bilen skal også ses :

Det her må uden tvivl være vinder billedet, og jeg er selv meget tilfreds. Lig mærke til hans bukse kant 😉

Hvad har jeg lært idag?

Jo, jeg skulle have haft en speedlight under bilen til at løfte den lidt. Husk mere fokus på øjene og tænk lidt mere på dybden.

Intet Shoot uden Closeups.

De er begge taget med en beautydisk med en Sunbounce micro til at reflektere lyset med og så en snoot fra højre (Kamera venstre) til at give lidt kant.

Jeg vil gerne sige tak til Lars og Saskia for at stille op til et uformelt underholdende shoot, især nå det ikke er noget de plejer at lave.

Og så en tak til Nicolai, for en søndag eftermiddag på hans udvidet kursus(Det med kun 4 deltagere) at have sagt “Du skal se hende som en Man eater, sådan en som nå man ser hende, så forventer man at hun kaster dig ned på skrivebordet…”, ja så kan i vist selv tænke jer til resten 😉

Men den kommentar satte altså et eller andet i gang ved mig, for det var lige “det”, man skal gøre nå man laver billedet. Få den der følelse/fornemmelse ud af billederne, så beskueren ikke er i tvivl om hvad billedet viser.

7 kommentarer

 • De sidste tre billeder er super fede!!! 🙂
  Hilsen Erik

 • Ps.. Dit link til brix virker ikke.. du har stavet det forkert 🙂

 • Lækkert lys dejlige billder. Det kunne være skønt hvis du smækkede et diagram på, det gør det så dejligt visuelt, blot et ønske.Anne

 • @Erik takker, Linket er rettet nu 🙂
  @Anne Jeg skal kigge på det, men jeg når det ikke før tideligst i morgen aften.

 • […] For knap en månede siden, der var jeg ude og lave mit bil/Gangsta shoot, det kan ses her. […]

 • Åh elsker bil fotos … Det sku min helt store pasion så fedt at se lidt af det her… Syntes faktisk at det ser godt ud.Du må da helt klart invitere mig med næste gang så jeg kan suge lidt viden til mig… Hvis jeg må komme med lidt kritrik så syntes jeg at når du kalder det for gangsta fotos så burde der være en masse grafitti eller en nedlagt frabrik som baggrund og så er der for meget fokus på personerne nu når det bilfoto og klart man skal kunne se noget mere af fronten på bilen men det er altså skide svært at få mange detaljer med på en sort bil.. Og man tar altså ikke fotos af en muskel bil uden at der også ryger et foto i kassen af en go burn out… Mangler du en dag bil pige modeller så stik mig en besked…Mvh henrik

 • Hey Henrik
  Tak for feedback 🙂

  Det startede som et bil shoot, men da idéer nogle gange udvikler sig, endte det mere over i historie fortælling.

  Stedet er valgt med omhu, da det ikke måtte stjæle fokus fra historien.

  Burn out det kan jeg ikke klare, men jeg kan klare et med mere front, tjek fb om lidt 😉