*Smagsdommer advarsel*
Jeg var i tirsdags en tur ude på et gymnasium i et privat gøremål, og der så jeg at de havde afholdt fotomarathon og så havde de lavet nogle plancher med billederne fra fotomarathonen.

I min optik så er det jo top fedt at et gymnasium, vil bruge tid på at arrangere sådan et projekt, det ville min handelskole ikke havde brugt 5 min på 🙂

Jeg brugte lidt tid på at stå  og kigge på de plancher, hvor billederne hang. Det skal lige siges at der var nogle ret gode billeder imellem, jeg var bare ikke åndsnærværende nok til at snuppe et par billeder af dem.

Alt i alt så havde de 3 kategorier, Kontrast, spejling og mit BG.

Kontrast et er vel det man kalder en klassikker eller hur? En del af motiverne de var, næsten som man kunne forvente en sort/hvid kontrast, det var enten i farve kombinationen eller sammene sætning af mennesker en mørk og en lys.

Det er klart at de dækker emnet, men personligt så syntes jeg at det er meget brugt, ikke rigtigt kreativ tænkning, men den der løsning som man bruger nå man lige skal føre noget ud i livet.

Er det så samtidigt en konkurrence, hvor man skal sammenlignes med en masse andre billeder i den samme stil, jamen så forsvinder man i mængden.

“Er det en sove pude, der bare ligger lige for, eller stille jeg for høje krav til omverden?”

Personligt så er jeg af den overbevisning at, der skal arbejdes med billederne og man skal prøve at tænke ud af boksen.

Hvad syntes du?

Igen så var der rigtig mange billeder, samt en sjat hvor jeg tænkte “Bare det var mig, der havde tænkt den tanke”. Faktisk så var der et billede i kontrast kategorien, der fangede mig mest.

Det var en pige/kvinde der kiggede i et spejl, i spejlet der var der så en meget perfekt robot der kiggede tilbage.

Det faldt jeg for, da det i mit hovede, faktisk dækkede alle tre kategorier rigtigt godt.

  • Kontrast: Kontrasten mellem mand og maskine
  • Reflektion: Spejlbilledet
  • Mit BG: Det kan være rigtigt svært for unge, at gå i gymnasium. Der ligger et kæmpe pres fra familie og venner, samtidigt med at man ikke rigtigt er noget endeligt sted, da man er kun i starten af sit uddannelses forløb. Derfor kan man godt føle sig lidt som en robot der bare bevæger sige igennem hverdagen.

Et andet billede som jeg også faldt, var et er forestillede en pige og hendes “liv på skolen”, det syntes jeg er super godt og gennemtænkt.

(fotograf ukendt, fandt det på deres hjemmeside)

1 kommentar

  • Jeg ville ønske flere tænkte over deres billeder.. og istedet for at tage et billede, så LAV et billede. Men det kræver så også meget meget mere af fotografen.