I forbindelse med et band shoot, var jeg en tur forbi Prime Studio i Herlev, hvor jeg skød et band på 9 mand. Antallet er en udfordring i sig selv, men de billeder kommer en anden dag. Under shootet var jeg lige en tur på toilettet og de farver fliserne havde, var vanvittige, fede, jeg måtte bare bruge dem til et billede.

Efter shootet hev jeg fat i den ene af bandmedlemmerne: ”Kan du ikke lige skifte til dit jakkesæt igen, jeg skal lige lave et portræt af dig ude på toilettet, farverne er for fede!”.

Da det var ham der havde booket mig, var jeg rimelig forhåbningsfuld. Heldigvis, sagde han da også “ja” 🙂

Det er aldrig lige til.

  Dette var det tætteste jeg, kom på mit ønskede resultat, men der var for mange refleksioner, og slagskyggen kunne ikke undgås, da jeg ikke kunne rykke flashen tættere på.

Dette var det tætteste jeg, kom på mit ønskede resultat, men der var for mange refleksioner, og slagskyggen kunne ikke undgås, da jeg ikke kunne rykke flashen tættere på.

Jeg havde en klar plan, om hvad der skulle ske. Jeg ville skyde ham direkte ”fladt” på baggrunden med et Rouge grid på min Speedlight.Det første jeg gjorde, var at slukke lyset i loftet, så farverne ikke blev blandet.

Derefter gik jeg pænt ind i bås nr 1., slog låget ned, og satte min speedlight op og ville lige skyde mig ind.

Desværre var der så mørkt, at jeg måtte have ISO ret højt op, da jeg gerne ville have farverne fra fliserne med, uden at skulle lyse dem op med flashen, da dette ville give genskin. Grundet den høje ISO, blev min lille speedlight lige en tand for kraftfuld, til at jeg ikke kunne tage den tættere på motivet, og det resulterede i skygger og refleksioner, jeg ikke var interesseret i.

  Jeg prøvede også uden flash, men det var lige så galt med refleksionerne.

Jeg prøvede også uden flash, men det var lige så galt med refleksionerne.

Havde jeg haft et pol-filter, så havde jeg faktisk kunnet fjerne en del af refleksionerne, men det lå derhjemme. Jeg skulle jo “kun” i studio, hvor jeg har kontrol over tingene..

Summa‐summarum, er at jeg skal have klippet mig et lille ND filter til min speedlight, som jeg kan smide ind bag ved mit grid. Havde jeg haft dette, kunne jeg tage yderligere kraft af flashen.

Du er aldrig færdig, før du er gået

  Her er der også refleksioner, men dette er

Her er der også refleksioner, men dette er “gode” refleksioner, bla. reflektionen af Poul ude til venstre.

Lige da jeg skulle til at pakke sammen, fik jeg en idé, der helt og holdent reddede mig.

Faktisk så kom idéen, da jeg stod, og fortalte om en lignede situation. Hvor jeg ville tage et billede af en model, der sad op af et spejl, men min flash blev ved med at ramme spejlet, der så reflekterede lyset.

Så hvad nu hvis, jeg lige tog Poul, og bad ham stå med fronten imod vinduet?

BINGO, den sad lige i skabet. Spillet i farverne var der, og lyset på Poul var som det skulle være.

Så husk, du er aldrig færdig, før du har forladt stedet 😉