Som oftest nå jeg er ude og skyde portrætter, så bliver jeg nervøs og lidt usikker, det gælder især hvis jeg kender dem jeg skal tage billeder af.
Og nå man så er færdig og kun har et godt billeder, så kommer alle ens undskyldninger: “lyset var dumt, kameraet er dårligt, mm…”.

Men faktum er at der kun er en der har skylden og det er EN SELV!!!

Hvorfor så det??

Jo, det der oftest går galt, det er at man miste kontrollen, eller måske aldrig har den.

Selvfølgelige så skal man høre på den person man tager billeder af og ikke bede denne om at gøre noget han/hun ikke har lyst til. Og du må selvfølgelig også høre på hvad denne foreslår og ønsker.

Men det er super vigtigt at du selv har kontrollen, for ellers få du aldrig et billede du er tilfreds med.

Så det gælder om at gennemtænke det man vil, og så fortælle personen man tager billeder af, hvordan han/hun skal stå, eller gøre. For de kan jo ikke se hvordan de ser ud foran kameraet og hvordan lyset falder på dem.

Et meget godt eksempel, var igår hvor vi var til konfirmation, og min hustro, havde en idé om hvordan jeg skulle skyde hendes bror før konfirmationen, da vi ikke havde tid bagefter.

Billedet blev ok, men lidt kedeligt og det var udelukket min skyld. Jeg skulle have gjort klart, hvordan jeg ville gøre det og hvornår!

Så efter konfirmationen der skulle der tages et gruppe billede, og så havde jeg min chance. Jeg snuppede konfirmanden og min bedre halvdel fik beskeden “Du må lige vente 5 min!” og ca. 4 min efter, så var billedet i kassen.

En glad dreng med et par englevinger 🙂 Som jeg fangede med det sidste lys inden solen forsvandt hen over kirken.

Mads Johannes Carlsen - Konfirmation

Det er sket før at jeg har mistet kontrollen, og det er nok ikke sidste gang. Men jeg er så blevet bedre til at tage den igen. Og det bliver man nød til at være! 🙂

3 kommentarer