Jeg har på fornemmelsen, at mange overser kort funktionen i Lightroom, måske fordi de ikke tænker over det, måske fordi man ikke lige ved hvordan det skal bruges.

Her kommer jeg med mit bud på hvordan det kan bruges 🙂

Geotagging med Lightroom

Jeg har tideligere været inde på det her, dog var det mere udstyret jeg brugte, og blev jeg aldrig helt færdig, derudover bruger jeg en anden app nu, så det er vist på tide med en opdatering.

Men anyways, jeg er stor tilhænger af geotagging, så man kan se hvor ens billeder er skudt henne. Ja, det er faktisk noget jeg er så glad for, at det piner mig, når jeg glemmer at få det gjort 🙂

7 kommentarer

 • Hvis man tager mange billeder et sted eller ikke lige har en GPS-tracker tændt, er det ofte ligeså hurtigt blot at søge adressen frem i “Search” boksen.

 • Så din video for nogle dage siden -nu kan jeg ikke se den

 • En god guide til hvordan man får geotagget billederne på en nem måde.

  Du må dog sørge for at synkronisere urene på telefonen og kameraet, så de er ens inden du starter. Ellers bliver det noget rod, da Lightroom kigger hvornår et billede er taget, og passer de to klokkeslet ikke, så viser LR at billedet er taget et helt andet sted 😉

  Har hørt nogle snakke om at man skal tage højde for tidsforskelle, hvis man rejser, men har ikke selv oplevet det.

  • Det er jeg glad for at høre Jan 🙂

   Ja, det er helt korrekt, man skal sørge for at dato/tid passer, ellers bliver det skævt, især hvis man rejser over tidszoner.

   Heldigvis kan man let rette datoerne i Lightroom, hvis man har misset det 😉