Det her indlæg har været på vej i et stykke tid, men er blevet skubbet og skubbet. Jeg har været lidt inde på det her før, men det kommer altså igen.

Nå jeg surfer rundt på nettet og ser billeder, så er det tit at jeg sidder og kigger på nogle gode billeder fra et shoot.

Lige pludselig så mangler der en fod, eller en skulder. Det gør mig super  ærgerlig at sidde og kigge på et ellers godt shoot og så dukker der et billede op, det ser ud som om at der er blevet beskåret lige tæt nok i kameraet.

Der er vel i bund og grund ingen regler, hvor hvordan man skal beskære sit billede. Men jeg syntes at det virker som om at folk, glemmer at tjekke det billede de har taget, i displayet inden de går videre.

I mine øjne (min vurdering), så kan det ødelægge et billede, hvis man har taget et flot fuld figurs billede, der bare lige mangler f.eks. en fod eller en albue.

En tæt beskæring, kan også uden tvivl have sin ret. Bare man ved hvorfor den er der og at den er bevist.

Man kan ligeledes godt have et billede, hvor der mangler en fod og ligende. Ofte så er det meget tydeligt at se om det var en bevist linie fotografen lavede for at føre beskueren ind/ud af billedet. Eller om det “bare lige” lykkedes fotografen at få et billede der var 98% korrekt, og så er det røget i “Fede billeder” bunken.

Hvorfor er det her vigtigt?

Jo, det er efter min mening noget af det der er med til at rykke en fra at være en god fotograf, til at være en dygtig fotograf.

Derved giver dig selv et værktøj, som vil gøre dig is tand til at producere gode billeder igen og igen og igen.

Og husk vis kun de gode billeder frem, hellere en 3-4 super lækre billeder fra et shoot, end 10 semi gode. For en fotograf er aldrig bedre end hans/hendes sidste billede!

1 kommentar

  • Super Indlæg…Har igennem længere tid lagt mærke til det samme og har virkelig aktivt arbejdet med at forhindre uhensigtsmæssige beskæringer.. 🙂

    Men tror der er ALT for mange der ikke tænker over de uheldige resultater der kan komme ud af det!