I går var jeg ude og besøge nogle venner, til en hygge middag 🙂
De havde for nogle måneder siden haft besøg af en fotograf til at tage nogle billeder af deres børn og dem selv. De havde imidletidigt nogle problemer med at få dem over på deres computer, så de kunne få dem sorteret  og udvalgt.

Så jeg hev deres bærbar frem og ville smide billederne over, men alt er ikke lige nemt (der er så også en harddisk fejl, som ikke hjalp mig på vej).

Til min store overraskelse, så havde de fået hele to cd-rommer (hvorfor ikke en dvd?). De to skiver indeholdte ca 1000 billeder i alt, af en varrierende størrelse på 6.5 til 13 mb stykket.

Fotografen havde vel taget ca 200 billeder, sorteret dem i lightroom og til slut eksporteret dem i 3-5 forskellige udgaver. Så nu sad jeg og skulle hente de samme ind igen og igen, for at fruen i huset kunne sortere dem og vælge den håndfuld ud som de skulle bruge.

Men kan man ikke bare kopiere dem fra CD-rommen, som man skal bruge? Nej ikke rigtigt, da billederne er blevet leveret i størst muligt format, så tog det en krig at få dem vist, for så efter at kopiere dem, nå man lige fandt et der var rigtigt godt.

Rigtigt godt det var så det næste problem, der var flere rigtige gode billeder imellem dem, men de druknede i mængden af middelgode og dårlige billeder, for ikke at tale om gentagelser med forskellige efterbehandlinger, jeg tror jeg fik markeret ca 30 billeder som stortset var ens, nogle var lidt tættere beskåret end andre, men ellers ingen foreskel.

Selv om mine venner blev ved med at sige at fotografen var billig og det nok var derfor. Så syntes jeg at fotografen gjorde sig selv en bjørnetjeneste, denne er ikke med til at styre hvad der blev vist frem ude hos kunden og oven i købet, så skal kunden gå ca. 1000 billeder igennem for at få de bedste ud til albummet.

Da jeg gentagende gange er blevet ponket et af en god ven Nicolai om det samme, så har jeg det stykke tid arbejdet på at sorterings process ind under huden og jeg arbejder stadig på det. Dog syntes jeg at dette var helt vanvittigt, fotografen burde have valgt de bedste ud og lagt dem i en mappe for sig selv om ikke andet.

Nå men god sortering og godt Nytår 🙂

1 kommentar

  • […] syntes der er nogle som er endnu bedre, så er det kun dem der skal vises frem. Læs mere om det her […]