Kender du det, når du åbner dine filer i f.eks. Lightroom, så ser de rigtigt godt ud, og vupti, så er de flade og kedelige, hvad skete der lige der?
Raw filer er den ukomprimerede udgave af filerne, der er hverken tilføjet kontrast eller farve profiler, det er grunden til at den bliver flad og kedelig.
På “Grundlæggende workflow med Lightroom” viser jeg dig, hvordan du kan håndtere dine billeder på din computer, hele vejen fra import fra kameraet til hvordan du få dem hurtigst ud og videre ud i verden, hvor de kan blive vist frem.
Fra RAW til JPG
Med digital kameraet fik vi let adgang til at tage og dele billeder med resten af verden. Det vi også fik var rigtig mange billede filer, nogle gange for mange filer, hvor det kan være svært af finde de billeder du allerde har taget frem igen.
RAW VS. JPG?
En JPG fil på 8 bit indeholder 16,777,216, hvorimod en RAW fil på 14 bit indeholder 4,4 trillioner farver, men hvad betyder det? Jo, det betyder at du med RAW filer, har muligheden for at hive detaljer frem i billederne uden at miste kvalitet, som du ikke kan på samme måde med en JPG fil. På workshoppen vil jeg vise eksempler på, hvad du kan med både en JPG og en RAW fil og hvorfor man skal bruge det ene eller det andet.
Derudover kommer vi igennem alt fra sortinger af billeder, fil og folder struktur + navngivning, keywording til justeringer. Jeg vil også komme ind på, hvad jeg bruger af hardware og hvorfor.
Sidst men ikke mindst, så tager vi en snak om opbevaring og backup, hvad jeg gør, for at sikre mig at jeg aldrig mister mine billeder.
Som udgangspunkt vil jeg sidde og demonstrere, men der er sat tid af til at jeg kan hjælpe med dit specifikke arkiv, bare så du kan “komme igang” allerede på workshoppen.
Når du går hjem, er du klædt på, til at gå i krig med dit billede arkiv og vise det hvem der bestemmer
DAGSORDEN:
- Hardware, hvad og hvorfor?!
- Workflowet i steps
- Hvilke steps går jeg igennem
- Library Module
- Import af filer til LR
- Tidsjustering
- Redigering/udvælgelse
- Filtre
- Keywording
- Collections
- Justering af billederne (developer modulet)
- Eksport af billeder
- Arkivering
- Developer module
- Fremkaldeses moduler
- Presets
- Synkronisering af fremkaldelse
- Photoshop frem og tilbage (dette er ikke et Photoshop kursus)
- Export af billeder
- Intro til Backup