Min vej til bedre billeder – Leif Jensen

Jeg har altid været glad for at fotografere, og jeg hyggede mig med mit Kodak kompakt kamera og tog billeder af næsten alt jeg fandt på min vej, natur, dyr, arkitektur og selvfølgelig venner og familie.

Når jeg  så viste de billeder jeg havde taget for familie og venner, sagde de alle sammen ”hvor er det et godt billede”  og det gjorde det selvfølgelig sjovere at fotografere.

Jeg prøvede også at lægge nogle af mine billeder op på forskellige foto sites, men her fik jeg en kold tyrker, for den kritik jeg fik, stemte ikke overens med den som venner og familie havde givet, så enten var mine nærmeste galt på den,  eller også var det alle dem på disse foto sites der ikke anede noget om fotografi, og her vil jeg lige tilføje at min tilgang til fotografi, og det at tage billeder, ikke var andet end jeg havde det ønske at tage nogle billeder af mine børn og vores nye hund.

Jeg er dog realist, og måtte erkende at måske var mine billeder ikke gode, men det var jo fordi jeg kun havde et kompakt kamera (mente jeg) så hvis jeg købte et bedre kamera måtte mine billeder helt klart blive bedre.

Så jeg købte et Nikon DSLR med et 16-85 mm objektiv, så nu kunne jeg tage super gode billeder.
Desværre viste det sig at disse personer på fotosiderne, stadig ikke kunne lide mine billeder, de snakkede om fejl på dybdeskarphed, lys, skygge, bevægelse og generelt dårligt eksponeret billeder, så hvad pokker gjorde jeg forkert ?
Ind på nettet og kikke og ud at købe bogen, alt om digital fotografi, for nu var det blevet et must for mig at kunne tage et billede der ikke havde de omtalte fejl

Jeg læste tonsvis af artikler og selvfølgelig også flere bøger, og jeg vil da indrømme at jeg lærte meget, men der var ligesom jeg manglede noget.

På en af fotosiderne, var der en venlig person der rådede mig til at tage et kursus, for som hun sagde til mig, et er at læse, et andet er at få fortalt og prøve teknikkerne sammen med en der kunne tingene og som tog gode billeder.

Jeg besluttede mig så for at tage et kursus, og begyndte at søge efter de muligheder der fandtes, og der var mange muligheder at vælge imellem, fra gratis kurser til kurser der kostede flere tusinde kroner, så jeg meldte mig på et gratis kursus i foto for begyndere.

Fordi jeg ikke ville ofre penge på noget jeg kunne få gratis og  nu havde jeg jo brugt en del penge på det nye kamera og det ene kursus kunne vel være lige så godt som det andet.

Her viser det sig at jeg igen tog fejl, det var da sjovt at være på fotokursus, men jeg blev jo bare præsenteret for det samme som jeg havde læst så det udviklede mig ikke en smule.

Jeg talte så en dag med en af mine venner om min oplevelse og frustration over manglende udvikling, og han kom med det råd der virkeligt ændrede min fotografiske kunnen, han sagde. Du er måske ligesom den person, der har ofret en del penge på en ny dejlig bil, men som ikke har kørekort, for nu havde han jo brugt mange penge på bilen og ville så ikke ofre det som det kostede at få et kørekort.

Jeg vendte tilbage til fotosiderne og startede en tråd om fotokurser, og ville gerne hør om hvem der holdt kurser som andre kunne anbefale, og her talte de om en Jakob Kjøller, der tilsyneladende vidste hvad fotografi gik ud på.

Jakob, var ikke billig, men heller ikke dyr, og han holdt en masse forskellige kurser, fra begynder stadiet til øvede fotografer, indenfor emnerne portræt, model, studie, lys, blitz teknik og komposition og selvfølgelig generelt fotografi, derudover afholdte han også nogle meget spændende og inspirerende workshops indenfor de samme emner.

Jeg har nu deltaget på flere af Jakob`s kurser og får ikke længere når jeg lægger billeder op dårlig kritik, men mange meget positive tilkendegivelser, og nu bliver jeg ofte spurt om hvordan jeg har taget et billede. En helt ny fornemmelse.

Så jeg må konstatere at da jeg besluttede mig for ikke at være som den person der havde en god bil men ikke havde kørekort, men betalte for noget der var mindst lige så vigtigt som kamera og objektiv skete der en voldsom udvikling så det er helt sikkert de bedste penge jeg nogensinde har givet ud på min hobby.

Leif på mit seneste portræt kursus.

Jeg har netop tilmeldt mig et nyt kursus hos Jakob, denne gang er det flash, vi skal arbejde med og jeg glæder mig meget til at lære at kunne bruge min flash i en masse situationer

Jeg vil med dette indlæg, ikke kritisere de dejlige mennesker, der gratis deler ud af deres viden om fotografi,  men i stedet rette min tak til disse ildsjæle, men det er ikke alle der kan undervise, på en sådan måde så den viden de giver fra sig, kan omsættes til brug for alle.

Hos Jakob Kjøller fik jeg en masse viden, og han slap mig ikke før han havde sikret sig at jeg forstod at bruge denne viden så jeg kunne omsætte den og få et rigtigt godt resultat.

Derudover er det dejligt og meget inspirerende at være på kursus hos Jakob, da han tager sig tid til at berøre og bearbejde emner der ikke direkte er knyttet til kurset og man kommer fra kurset fyldt op med ideer, inspiration og en super motivation.

Så mener du noget seriøst med din hobby, så tal med Jakob Kjøller om et kursus eller to.