Fotograf Jakob Kjøller

Blog

Jeg tænker bare højt, du bestemmer selv om du vil høre med :)

Udstilling step 2 - Billedet, hvordan skal det vises??

Efter jeg havde fået nogle vægge at hænge billederne på, så meldte et nyt spørgsmål sig; "Hvordan skal de præsenteres?". Nu er jeg jo bidt af en gal printer, så det lå lige til højrebenet, de skulle jo printes! Eller skulle de?

Da Theis også var ved at foreberede, en række koncert billeder, til en udstilling, havde han og jeg, havde snakket en del om forskellige formater og matrialer.

Han havde valgt at få sine printet på en plastik plade, hos hans lokale trykkeri. Det lød lidt fancy, men nu havde jeg jo ikke lige et trykkeri i baghånden...

Et af hans forslag, var at få dem lavet på akryl, da det giver en god detalje og farve gengivelse. Det lød sgu ikke hel dumt.

Da jeg tideligere har samarbejdet med Pixum, skyndte jeg mig at hive fat i dem. På fotomessen i København, fik jeg mig en rigtig god snak med Claus, så nogle prøve print, og efter en times tid, havde jeg hvad jeg skulle bruge.

Der var kun et "men", jeg var forsent ude, billederne skulle op og hænge. Og de skulle desværre nok have 10 dages produktions + fragt tid. ÆV,  siger jeg bare..

Så tilbage til tegnebordet...

Efter et par dage, besluttede jeg mig, for at gå tilbage til min oprindelige plan. Jeg smuttede ud i klubben og printende de 10 print A2, som jeg nu en gang skulle bruge.

Her vil jeg lige slå et slag, for at en portfolio taske, du kan bruge til at transportere dine billeder. Jeg fandt en billig en til små 300 kr..

Så var billederne klar, nu skulle jeg bare bestem mig for, en pap baggrund eller en ramme.

Pap baggrunden er enkelt, og billedet få lov til at stå for sig selv. På den anden siden, er den lidt kedelig.

En ramme kan være for dominerende, og tage for meget opmærksomhed. Men på den anden siden,  ser en ramme med passepartout ret lækkert ud ;)

Så jeg endte op med at smutte en tur i IKEA, og der fik jeg vredet armen rundt af fruen, og jeg endte med en Fjällsta ramme i målene 50x70 cm. Den er dejligt bred, men ikke så dyb, i forhold til den normale "Ikea" ramme, som jeg normalt bille have brugt.

Igen var der et "men", passepartoutet var for småt.... Så jeg måtte ud og få fat i et skæresæt, og så ellers i gang med at skære dem til. Så var der ellers lige nogle timers "hygge", med at skære passepatout ud. Jeg kommer nok med en guide en anden god gang.

Jeg må sige, at det var en hård, og lang process. Men slutresultatet er ikke til at tage fejl af, og jeg er sikker på, at det her nok er den rigtige løsning :)