Jeg er stor tilhænger at “One light” (Kun at bruge en flash) tilgangen, men lige som med alt andet, så kan ting vokse, man starter let, og BOOM, så er der flere flashs på.

En, to, mange flash

Det er altid svært at finde ud af hvor mange flashs man skal have, men tre er som reglen et godt tal. Med tre, kan du enten skyde en baggrund helt hvid samtidigt med at du bruger en til oplyse personen med. Eller du kan lave et billede med to gange kant lys, og igen et til personen.

Her har jeg to softbokse på baggrunden, og en hvid beauty dish på ansigtet/kroppen. Det var dette setup, jeg bruge til mit “Den anden side af kampkunsten” projektet.

 En hvid beauty dish, dette er min foretrukne reflektor. En hvid beauty dish, dette er min foretrukne reflektor.

Her bruger jeg to speedlights til at lave et separationslys på Jannik, og til at oplyse ansigtet har jeg en igen hvid beauty dish.

Er man endnu mere over i det kreative, så kan man benytte grids, reflektorer og barndors for mere kontrol af lyset.

Med barndors eller Gobos som de også kan hedde, kan du styre lyset meget specifikt.

I dette billede, har jeg brugt tre flashes, i denne omgang er det Godox AD600, men har gjort ligende ting med speedlights, og det er faktisk nogle gange nemmere, end med en stor flash.

Jeg har brugt to Barndors, til at skærme en den af Henriks ansigt af, så jeg kun rammer den midterste del af ansigtet, det giver er lidt mere interessant billede, da de vigtigste dele af ansigtet kommer mere frem.

Jeg har brugt tre flashs i alt, der er sat op en ad gangen:

  • Et hoved‐lys, det er en 150 cm hvid paraply, den oplyser Henrik mere generelt, og sørger for at det er lys på “Alt” og at skyggerne ikke bliver for tunge, samt teksturen i tøjet ikke forsvinder.

  • En flash med barndors, for at sikre at midterste af hans ansigt springer lidt frem.

  • En flash på baggrunde, så han ikke falder helt i med denne.

Egentligt var billedet skudt til sort/hvid, men jeg ville hellere have det i farver.

Jeg huskede lige at snuppe et BTS, så det er nemmere at se setuppet

 Hvad kan du bruge tre flash til?

Tags: , ,

Categorised in: ,

This post was written by jakob