Fotograf Jakob Kjøller

Blog

Portræt og livsstils fotograf

Souls - af Søren Solkær

Jeg elsker at sidde og kigge i foto bøger. Jeg tror desværre at rigtig mange tænker, at foto kun lever på nettet. Sådan havde jeg det selv i lang tid, ikke bevist men tanken om at købe en "billede" bog havde ikke faldet mig ind. Det ændrede sig da jeg fik en bog af Mette i bryllupsdags gave. Nu har jeg så købt en ny bog til samlingen; "Souls" af Søren Solkær Starbird.

starbirdsouls_forside.jpg

 

Søren har skudt al der er af musikere og skuespillere, så jeg må sige denne bog er lidt anderledes end hans normale stil.

Alle billederne i bogen er ret enkle, det er en række Yogi'er der er skudt på en hvid baggrund. Det ser ud som om at billeder er taget med naturligt lys.

starbirdsouls_Side.png

Bogen er taget over en årrække på 12 år, og er blevet skudt på bjerget Mount Abu, hvor  Brahma Kumaris World Spiritual University har sit hovdekvarter.

I bogens intro, beskriver han lidt om hvordan indgangen til billederne var. Det var interessant tilgang, han har kun snakket med få af dem han tog billederne af, han kender navnene på endnu færre af dem. Kigger man bag i bogen, så er der heller ingen navne, de er bare beskrevet som "Yogi x".

Men hvorfor sådan en tilgang? Formålet var at "tage billeder af en sjæl", heraf titlen.

Der er kun en type billede, en person med hvidt tøj på hvid baggrund. Men alligevel finder jeg den ualmindelig tiltrækkende, og inspirerende.  Jeg kan fokusere 100% på motivet, og billederne giver mig en underlig form for ro at se på.

Om det er en bog for alle, det kan jeg ikke lige sige. Nogle ville nok sige at den var kedelig, men jeg finder den fængende. Samtidigt i en tid hvor alt skal være studio lys, stort og fansy, syntes jeg det er lækkert at se noget enkelt.

Den er købt hos Goecker (København), hvor der er muligt at tage et kig i den, inden man smider de små 300 kr den koster.