I sidste uge lavede jeg en kort video, der gik direkte på facebook. Der fik jeg en pæn besked, fra en af dem der følger mig: “Vi vil se billederne!!”.

Og ved du hvad, de kommer her 😉

Peter Jørgensen er par- og familieterapeut og grunden til at han kiggede forbi, var at han skulle bruge et nyt portræt til hans site.

Hver gang der skal laves et firmaportræt, så er det altid en balancegang, mellem det firmaet, her Peter, sælger og mig “Fotografen Jakob”.

Hos Peter der det uden tvivl tillid og professionalisme billedet skal vise, men der må også meget gerne, være en snært af hvem Peter er.

Vi startede ud med at drikke en kop kaffe, hvor jeg forklarede ham lidt om, hvorfor jeg gør og siger det jeg nu engang gør, imens vi tager billeder. Mange har den forventning at man ikke må smile på et billede, at man skal se helt alvorlig ud, så hvis jeg skubber dem over i et lille grin med en dum bemærkning, så er det helt i orden at de griner, for det er nemlig mit mål 😉

 Dette var helt klart, mit ynglingsbillede, også det billede Peter valgte. Dette var helt klart, mit ynglingsbillede, også det billede Peter valgte.

Vi skød i ca 30 minutter, og fik skudt lidt forskelligt, både horisontalt og vertikalt + med lidt forskelligt tøj.Sidst men ikke mindst blev det til et “Jakob” billede, med en lidt mere betænksom udgave af Peter. Men hvem kan bebrejde ham, jeg ville også være bekymret, hvis jeg var foran mit kamera 😉

Teknikken

Jeg har skudt alle billeder, med et lys samt en reflektor på gulvet. Derudover er baggrunden ikke helt hvid, men det er en generelt ting, jeg skyder aldrig baggrunden helt ud (med mindre det ønskes), da jeg ikke er til de helt hvide baggrunde.

Derudover har jeg brugt et Nikon D850 med et Sigma ART 135mm eller et Nikon 85mm f/1.4, og billederne er skudt direkte ind i Capture One Pro.

Tags: , ,

Categorised in:

This post was written by jakob