Da jeg ikke har råd til den store lækre tele på en 4oomm, så har jeg længe kigget på en Nikon TC-20E III Teleconverter.

Dog er den ikke lige til at få fat på, da der ikke bliver lavet så mange af dem, og der er en kæmpe venteliste i Danmark. Men nu blev det min tur til at komme igennem ventelisten 🙂

Den kom ind af døren i starten af denne uge, og med et stort byggeri i gang, så det er naturligvs begrænset, hvor meget jeg har prøve et den endnu.

Men lidt har jeg fået prøvet dem, dog er dette ikke en anmeldelse, den kommer en anden dag 😉

Til dem der ikke ved, hvad en teleconverter er, så er det en lille “dims” man smider imellem sit kamera og objektivet. Et 2x  fordobler så ens brændvidde, dvs. et 70-200 bliver så et til 140-400, så man få altså en længere række vidde, for en billig penge 😉

Dog er alt ikke lutter lagkage, for den fordobler også ens blænetal, så dit lækre f/2.8 bliver til f/5.6, med andre ord, så bliver dit objektiv mindre lysstærkt. Dog mener jeg at det er prisen værd, skal man ud og have et “rigtigt” 400 mm, med blænde f/2.8 eller deromkring, så koster det også ca. 50k :s

Førstehåndsindtrykket: Det er en underlig størrelse, den er lille og så rasler den, nå den ikke er monteret. Det er blænde styren (ved ikke hvad den heddder), den sidder løst for at kunne blive styret af kameraet.

Da det er mit 70-200 den er købt til, så røg den direkte derpå, for det skulle jo prøves også selv om der var sort uden for 😉

På den korte afstand, altså ved objektives nærgrænse, der syntes jeg at den fokustere lidt langsomt, dog skal jeg lige have lavet en måling med og uden converter.

Der har været meget postyr omkring telekonvertere og skarphed, især forgængeren til denne, den var ikke super skarp. Faktisk så har man anbefalet kenko i lang tid, frem for Nikons egen. Meeen den nye 2x TC-20E III, har taget sig sammen og bevare skarpheden.

Jeg smed den på mit Nikon 105mm f/2.8, og det var rimeligt lækkert, godt nok endte jeg på f/6, men nøj det var lækkert at komme så tæt på 🙂

Den kvikke elev, opdagede nok at f/6 ikke er det dobbelte af f/2.8. Men på et 105 mm. kan man ikke bruge f/2.8 ved en nær grænse på under 30 cm, der blænder den automatisk ned.

Men igen, dette er ikke en anmeldelse, men første hånds indtrykket. Så de næste par uger, der vil jeg gå ud og prøve den og så vender jeg stærkt tilbage :p

Tags: , , ,

Categorised in:

This post was written by jakob