Fotograf Jakob Kjøller

Blog

Portræt og livsstils fotograf

Børneportrætter, giv barnet plads

Forleden var jeg ude og skulle tage nogle billeder at en kollega og vens familie. Setuppet var en hilite, og min westscott 50", og ellers det samme som her, så det vi jeg ikke gå så meget ind i :)

Det det drejer som om her, er hvordan man lader børn komme til sin ret.

Isabelle som jeg var ude og skyde. Var i bund og grund ikke det store problem, hun kan finde ud af stå foran et kamera. Helt uden at det går op i fis og ballade.

Moren (og det er altid moren ;)), havde en idé om hvordan hun skulle stå og se ud. Så det gjorde vi, det gik da også meget godt og vi fik nogle gode billeder :)

Meeen børn og legetøj, er i mit hovede en rigtig god kombiation. Isabell havde da også nogle dinosaursser som hun gerne ville have med, men det blev ikke godkendt. Så dem måtte vi undvære....

... eller måtte vi, da moren lige skulle skifte. Jeg kiggede på Isabelle, "Så er det nu, hent din dinosaurs" og vupti, så var hun oppe på værelse og nede igen.

Personligt, så syntes jeg at dette billede er klart det bedste. Det viser hende som hun er, sammen med hendes ynglings legetøj. Det kombineret med at vi lige var frække over for moren, det gav hende et godt blik i øjene. En ren vinder i min optik :)

Så moralen må være, at børn skal skydes på deres vilkår, ikke på de voksene. Jeg måtte også give mig da min knægt kom gående, med dinosaursser, hat og briller :)

Til V.A. Sorry du kan tage det, som den overbærende kvinde du er :)